velikost plen

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25152 6.6.2012 12:17

ahoj holky,

vy, které látkujete, určitě mi budete umět poradit. za chvilku se nám malý narodí, chci si objednat libštátské pleny, ale nevím, jakou velikost, jestli 70x70 nebo 80x80? oboje se mi moc nechce, aby se mi pak nepletly, ale nevím ... bojím se, aby mu nebyly 80 zpočátku moc velké a 70 po čase malé ...

pradíte? :-) evtl., jak dlouho vám vydržely které (do jakého věku miminka). moc díky, mějte se fajn ;-)

jo, a taky, kolik cca jich máte, aby mi nechyběly, příp. abych jich neměla přespříliš ... viděla bych to tak 50 ks?

holky, díky! :) vidím to tak, že nakonec stejně pořídím oboje, na začátek menší a míň, a větší do zásoby ... nějak to zmáknu :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, tak já kupiovala velikost 70x70 a stejnou velikost sem měla i po sobě schovanou. pro dceru sem měla asi 30ks, tedka pro druhé mimčo sem koupila nové Kikko Lux 10ks, nějaké vícevrstvé Kikko (5ks) a nějaké plenky vše v jednom (ty si hodlám i ušít). myslím, že 50ks je víc než dost :-) ono záleží i na způsobu skládání plínek.
    já u prvního bohužel látkovala jen do konce 3. měsíce (její táta byl poněkud portivnej co se látkovek týkalo a přebalování), ale vzhledem k tomu, že plínky po mně schované sou 70x70 a mamka je používala celou dobu, tak myslím, že tato veliksot by měla být dostačující.

  • Já mám ty větší a byla jsem spokojená když byla malá stejně jako jsem teď :-)
    Mám jich 30, ale asi je lepší mít jich víc. Já k nim mám ještě 30vkládacích a většinou mám, tak15 plen pořád ve skříni.
    Peru jednou za dva nebo tři dny..

  • Martasek896.6.2012 13:18

    Taky je máme, nejdřív bych začala vel. 70, pak 80. Malá má 11 měsíců a už nějakou dobu máme 80, malé už vyřazuji. Záleží, jak často budeš prát, ale nejmíň 40-50 si jich pořiď. Já peru pračku kolem 30 plen a při teplém počasí uschnou za půl dne třeba, jindy za den, tak ať nechybí :)

  • V podstatě je jedno, jaké si pořídíš - já mám 70 i 80 - využít se dají oboje. Plést se mi nepletly - i když jsou složené, jde poznat, která je která :-). Pro starší mimi jsem raději používala velikost 80 (ale jde použít i 70).

  • Ahoj, myslím, že je to úplně jedno, já látkovala s plenami m70*70 od narození do 3 let (na noc), pak jsem si dokupovala pleny z druhé ruky a některé tam byly 80*80 a nijak se mi to nepletlo, ty větší jsem ráda skládávala jako v kládačku, samozřejmě ty menčí jdou také, ale tak podle citu, někdy je jedna málo a 2 zase zbytečně moc, tak složím jednu větší :-), z menší jsem ráda dělala trojúhelník (sklad na draka), ale též lze i z větší. takže klidně bych koupila oboje, ale asi víc těch 70*70 (zkoušela jsem i na 5tileté dítě-sklad na draka + vkládací sklad a velikostně bezproblémů)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist