večeře s manželem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195521 10.12.2019 17:55

Dobrý večer v Pátek máme jít s manželem na večeři máme i hlídání,babička se nabídla že nám Erika pohlídá ale problém je že Erik je tak strašně na mě a na manželovi fixovaný,mám strach aby nezačal vyvádět až se mu ztratíme z dohledu...Chtěla bych jít na tu večeři ale bojím se že jí budeme muset zrušit kvůli synkovi...Jak to máme vyřešit?Sebou ho brát taky nemůžeme to je nesmysl..Napadá vás jak to vyřešit?Ta večeře je pro nás důležitá v Pátek oslavíme 2 roky od svatby.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk10.12.2019 18:35

    Já bych šla na hodku na oběd a babičku nechala poblíž jezdit s kočárem. A měli byste po starostech obě strany.

  • No tak bud si uzijete veceri i kdyz pro babicku to asi bude peklo, nebo se stanete otroky vlastniho syna...
    Cim driv ho zacnete ucit, ze s nim nejste porad a je s nim obcas i babicka, tim lip si zvykne na dalsi udalosti (rodinna oslava, navsteva u kamarada, pozdeji skolka) a nebude vyjukany z cizich lidi.
    Tchyne si dceru zacala brat v kocaru ven uz asi ve 3 mesicich a brala ji pak s sebou i na chatu, na navstevy a dcera velmi brzy zacala byt spolecenska a nebala se.
    Jo, mela obdobi, kdy rvala sotva jsem za sebou zavrela dvere, ale vzdycky to bylo tak na 5 minut nez nasla hracky...

  • buccaneerka210.12.2019 18:08

    Jít na večeři v době, kdy bude dítě spát. Nechat s ním babičku doma a být na telefonu někde poblíž, kdyby bylo nejhůř, abyste se mohli do deseti minut vrátit.
    A ty jsi matka, tak musíš vědět, jestli je lepší vytratit se, když spí, nebo právě naopak, aby viděl, že odcházíte, ale ve 3,5 měsících, když už fakt musíte jít, tak bych šla na hodinku v době, kdy bude spát.
    A trochu nechápu, proč je nesmysl brát s sebou dítě, když už ho jednou máte. My jsme malou normálně vzali na výroční oběd, usnula v autě a pak se sedačkou jsme ji vzali do restaurace.

  • WojKa10.12.2019 18:11

    Pokud bez vás dítě nevydrží, nikam bych nešla, ale to je o prioritách. Manželova sestra nechávala dítě od dvou měsíců hlídat i přes noc a no stress. Já bych na to neměla, abych 'odložila' takhle malé dítě. Nicméně jste si tuto situaci měli asi 'vyzkoušet' předem. Tím by se nic nezkazilo a věděli byste dopředu na čem jste. Takhle je to buď a nebo. Ale přeji hodně štěstí.

  • eliskao10.12.2019 18:41

    Já bych řekla, že pokud jde o večeři, nebála bych se dítko nechat s babičkou. Předpokládám že nebudete večeřet 100 km od domu, takže kdyby bylo nejhůř přijedete dřív. Děti nemám, ač se o ně moc snažím, ale dělám mnoho let chůvu a u naprostý většiny i velmi malých dětí jsou krizový první minuty, max hodinka se mi stalo. Pak většinou dítko ubrečené usne, probudí se a je dobře. Hlídám děti už přes 10 let a nikdy se mi i u velmi malinkých dětí nestalo, že by dítě bylo ve stavu, kdy bych volala rodičům ať přijedou dřív. Ve valné většině je dítě při odchodu rodičů hysterické spíše z toho, že cítí extrémní strach z maminky, která je s nervama v háji, co bude... Takže za mě, běžte na večeři a hlavně se nenervuje už teď - dítě to z Vás ucítí a bude to tím jen horší. Za mě bych určitě nenechávala malé dítě s někým cizím na dny, ale pokud jde o večeři, jen dítě postupně zvyknete i na další lidi a budete tak moct s manželem občas někam vyrazit bez nervů a stresu.

  • Erik, to je tedy dost predurcujíčí jméno :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 602 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist