v kolika letech jste mohly silvestr slavit venku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #72712 27.12.2012 13:11

Chtěla bych se zeptat, od kolika let vás rodiče pouštěli na silvestra někam ven...mně je 18 a rodiče s tím stále mají problém..díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já spala poprvé na Silvestra u přítele v 15ti.

  • Měla jsem to samé. Rodiče mě poprvé pustili v 18ti a nedopadlo to dobře, popíjeli jsme celý den, o půlnoci nějaký blbec hodil petardu vedle mě a pak už jsem jela záchrankou do nemocnice s otřesem mozku. Tenhle rok budu doma, ted jsem stejnak těhulka :)

  • full.avl27.12.2012 13:57

    já byla na Silvestra poprvé mimo domov když mi bylo 21 a ještě před půlnoci jsem byla doma, :D ale to ne že by mi rodiče zakazovali, ale mám raději na silvestra klid. :-)

    nevím proč bych zrovna příchod roku měla být ožrala na mol a ani nevědět, že začal ten "nový rok" když stejně krom kocoviny bych nic z toho neměla. Před dvěma lety u nás Silvestra slavil strýc s rodinou a můžu říct, že to byl ten nejhorší silvestr ze všech :D, jelikož byl na mě moc hlučný, to raději si sedku k PC nebo TV a budu čučet na kdejakou hovadinu než chlastat někde do němoty a ani nevědět, že už je ten nový rok.

    A ještě bych chtěla dodat že i chápu, že v téhle době jsou někteří rodiče "přísní" doba je zlá. Není den, aby někdo nepřepadl nebo neznásilnil nějaou ženu. A nebo aby na Silvestra někomu nějaká řachá nepopálila obličej či neutrhla ruku.

    až jednou budu mít dítě, tak věřím, že mě bude nenávidět, jelikož já bych své dceři v 15 nedovolila spát u přítele ani kdyby se dcera postavila na uši :D

  • Každý je jiný, možná rodiče mají důvod se obávat? ale rozhodně já mohla chodit hodně brzy ven, v 18 letech jsem už bydlela s přítlem - manželem. Myslím, že by ti měli rodiče více důvěřovat. Jsi dospělá , nemohou ti zakazovat.

  • Mě bude 6.ledna 17,s přítelem jsem rok a půl a až teď mi mamka dovolí být mimo domov,ale musím být s ním. A to bylo ještě hodně přemlouvání.

  • petulinkaa1327.12.2012 16:25

    Tak my jsme se vzdy scházeli uz na zakladce od tech 13ti do 17ti let i po zakladce na silvestra u jedne z holek a bud jsme si odskocili domu pripít nebo jsme to tahli do rána,ale kazda jsme to od domu meli cca 300m a pak jsme se sli po pulnoci v sídlisti projit,bylo to fajn :-) chovali jsme se zodpovedne a malery nebyly :-) proste domaci silvestr, ale do mesta by me to osobne nikdy nelakalo a holky taky ne a dotedka me to nelakalo a to je mi 24let,vzdy jsme i s manzelem meli silvestra u jeho mami nebo u naší a minuly rok jsme byli doma,udelali si pohosteni,zapli tv a tak mame silvestra radi,mesto ožralych a bordelu nás nelakalo 8-o

  • Já jsem v 15ti byla poprvé na Silvestra mimo domov a to u kamarádky :-) Pak jsem měla nějakou známost, takže další Silvestry jsme slavili spolu, buď u přátel nebo někde na horách :-)

  • Já jsem v 15ti byla poprvé na Silvestra mimo domov a to u kamarádky :-) Pak jsem měla nějakou známost, takže další Silvestry jsme slavili spolu, buď u přátel nebo někde na horách :-)

  • My jsme byly od malička s jednou velikou partou i našima nahorách, známí, přátelé super.. cca v 7.-8. třídě jsem tam poprvé měla alkohol:D potom nějak v devítce nebo v prváku už jsem byla s kamarádkama:)

  • V necelých 14ti jsem byla poprvé mimo domov s kamarádkama :) v 15ti doma s rodiči, v 16ti i 17ti s kamarády, v 18ti a 19ti u přítele :)

  • Je-li ti už 18, jsi dospělá, můžeš o sobě rozhodovat sama. Samozřejmě, že když tě rodiče živí, je třeba najít nějakou shodu, ale zakazovat Silvestra by ti už neměli. Přehnaná kontrola rodičů zpravidla vede k velkým průšvihům v okamžiku, kdy děti poprvé opustí domov... Viděla jsem to na vlastní oči. mnohokrát. Vypadá to, že jsi hodná holka, měli by ti věřit.

  • Simone28.12.2012 9:32

    Já byla poprvé na Silvestra mimo domov v 15, kdy kamarádka udělala večírek u nich doma. Nutno ale podotknout, že bydlela ve vedlejším baráku, takže naši měli jistotu, že kdyby něco, jsou hned vedle. A Silvestr byl naprosto v poklidu. Naši nám dokonce udělali sangrii (mamka chtěla mít dohled nad tím, kolik tam bude alkoholu :-D) a celý večer jsme hráli hry a povídali si. Pak jsme si o půlnoci připili šampaňským a všichni jsme spali u té kamarádky. Souhlasím s Nani - chápu, že mají rodiče strach, ale taky si myslím, že přílišná kontrola je spíš ku škodě. Pokud to jde, zkus se s nimi dohodnout. Už jsi přeci jen dospělá, tak by ti rodiče mohli přenechat zodpovědnost sama za sebe. Nešlo by se s nimi například domluvit na nějakém termínu, kdy se vrátíš domů?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist