uz nemuzu

Otázku položila: karkulkaa5 26.4.2012 15:52

ahoj holky , starm se o postizenou tetu uz skoro rok , ze zacatku to bylo v pohode ale posledni pul rok mi dela same naschvali nekomunikuje semnou,porad breci je ji 56 let ale mysli tak 3 roky je to hrozny na psychyku . je to sestra meho taty a kdyz mu to vse reknu co mi dela tak mi rekne tak si toho nevsimej a je to ,prijde mi ze veri ji a ne me , nevim uz co mam delat bude mi 21 a jsem prad jen zavrena doma a jeste ke vsemu takove naschvali :-(

Ale muzu vám říct že jsem se díky ní dozvěděla po 20 letech že táta není můj pravej táta a nikdy mi to prej nechtěli říct

A zhubla jsem 22kg

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A proc se o ni staras ty a ne jeji deti?? Nebo pokud je nema,ma sourozence-tvuj táta. Me to prijde docela bezohledne. Ja jsem se tak nastehovala k babicce ze se o ni budu starat,nebyla teda postizena,ale pet let mi bohate stacilo. Zemrel ji druh,se kterym zila cely zivot a byla sama,tak me otec uvrtal do toho abych tam sla. Takze jsem tam vrazila vsechny penize,udelala si krasne bydleni a bydlely jsme spolu. Ze zacatku to bylo fajn,ale pak se objevovalo to co kdyz nezkusis neveris. No kazdopadne ja si rekla,ze ja se budu starat jednou o sve rodice a o babi at se postara otec a odstehovala jsem se. Kazdy tyden mam babi u sebe na navsteve na obed a pul dne(musim si ji dovezt a odvezt a bohate staci) Nemyslim to zle,ale ja prece mam pravo mit se svou rodinou sve soukromi a jak budou nasi potrebovat ja nemam problem,ale nechci se od 25ti starat o babi a pak o rodice.Mozna to nekomu prijde hloupe,ale ja to tak citim.Otec se s tim nemohl smirit a nakonec to vzal. Nevim jaka je situace u vas proc se o ni staras ty,ale prijdes mi na tohle hodne mlada. Jak pises porad sedis doma,......To by chtelo aby si to otec zkusil jake to je (u nas si to zkusil kdyz ja se vratila z nemocnce a ona dostala mrtvici a musel si ji nechat u sebe 2mes,protoze ja byla rada ze se postaram o sebe a fakt to neslo) a pak uz vedel,ze to neni jen tak. Takze bud si s nim vazne promluvit, ze to takhle nejde anebo udelat neco aby vedel jake to je.

  • Ahojky, chápu tvojí situaci a bohužel i já se přidám k názoru, že lepší už to asi nebude, spíše naopak. Myslím, že nejlepším řešením by bylo umístění do nějakého" domova důchodců" či podobného zařízení, ale samozřejmě chápu, že v některých případech to nejde ( není vůle toho člověka, rodiny .... ti co se přímo nestarají, většinou tvrdí, že to nemůže být tak hrozné a celý problém zlehčují, není místo v daném zařízení, případně nejsou finance). Co by ale možná stálo za úvahu je si odpočinou alespoň na chvilku ... v řadě zařízení pro seniory či jiných zařízeních (hovořím obecně o seniorech, ale samozřejmě tam může být i osoba 30 ti letá pokud je v důchodu atd ....) existují buď tzv. "denní stacionáře - taková školka pro dospělé nebo i tzv. odlehčovací služby - kam je možné klienta umístit třeba na týden, dva ... .

    Vím,že to není řešením tvé situace,ale věřím, že odpočinek by tu těžkou situaci alespoň trochu zmírnil a tobě by to alespoň trochu odlehčilo.

  • uff - tady jedna paní má tři postižené děti. A úžasně to zvládá, je skvělá žena. kdybys chtěla kontakt na ni, můžu ti dát maila... možná by ti poradila... nevím..

  • to nemyslíš vážně ten dotaz? mladá holka... prosímtě proč se o ní staráš ty? já ti vůbec nebudu psát, že se to zlepší, nebo že si to nemáš tak brát, protože bych ti lhala, jelikož já sama bych toto nezvládla... já bych na to psychicky v žádném případě neměla.... to už snad nikoho nemá? sekni s tím, vždyť se z toho zblázníš...

  • To dělá jaro. Nejideálnější je najít nějakého koníčka, který ji zabaví (ideální je zahrádkaření, tam i vidí výsledky). Můj strýc odešel do důchodu - loni na podzim, v zimě to ještě šlo ale jak začalo jaro, tak to byly pořád řeči, že už jej čeká jen hrob, nic nedělal, nejedl..
    Koupili jsme s manželem truhlíky, hlínu, zeleninu..pak exoticky ovoce o které je potřeba se víc starat (a hlavně jim musel postavit pařeniště a ted sbírá sklenice na skleník) a pronajali jsme zahradu. Už si tam hraje druhý měsíc a zlepšení viditelné. Doporučuju!
    Jo, neřekli jsme mu, že je to pro něj, ale pro nás, aby měl syn čerstvou zeleninu, ale že to nezvládáme časově, že potřebujem jeho pomoc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist