úřad práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47888 11.12.2011 22:01

Ahoj womenzonky, mela bych nejake dotazky ohledne evidence na UP.
Pokud mam trvale bydliste v Brne, ale ziju s pritelem v Praze a chci si i hledat praci v Praze, muzu se zaregistrovat na UP v Praze?
Pokud dam vypoved sama (ne dohodou,ale klasickou vypoved ze strany zamestnance) a mam odpracovany vice jak dva roky v kuse, mam narok na nejakou podporu? Nebo je pravda, co se rika - ze pokud da clovek vypoved sam, nedostane ani korunu?
Budu rada za kazde info, tak nejak se v tom ted placam a nevim co mam presne ocekavat... Dekuji vsem za odpovedi..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já odpovím jen na to bydliště. Musíš zažádat o převedení, nebo tak něco, na ÚP při trvalém bydlišti. Jinak Tě v Praze nezapíšou.

  • Verousek8911.12.2011 22:12

    Pokud máš trvalé bydliště v Brně a žiješ v Praze, tudíž tam chceš i hledat práci, tak musíš jet do Brna na úřad práce, tam se zaregistrovat a podat žádost na přeřazení do Prahy, kde budeš čekat, jestli tě přijmou. Pokud tě přijmou, tak pak se teprve dostavíš do Prahy a budeš vedena tam. Pokud tě nepřijmou, budeš muset být vedena v Brně. Co se týče podpory, když dáš výpověď, tak ji budeš mít, ale o dost menší, než kdybys dostala výpověď ty.

  • Ahoj, nárok na podporu v nezaměstnanosti máš, i pokud dáš výpověď ty, jako zaměstnavatel. Ale rozdíl je v tom, že ji nedostaneš v plné výši, ale ve výši snížené. To je od začátku roku 2011. Co se chystá pro rok 2012 nevím, ale určitě to najdeš na www.mesec.cz, jak je to s hlášením na pracovní úřad, to bohužel nevím. Ale myslím si, že stejně jako různé dávky na soc. úřadě, musíš žádat podle adresy trvalého bydliště.

  • petulinkaa1311.12.2011 23:05

    Pokud das sama od sebe vypoved,tak dostanes 40% z prumerne mzdy co se vypocitava :-( tak to bylo od ledna 2011

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist