úmrtí :-(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40780 26.11.2011 20:32

Ahoj holky, včera mi umřela moje milovaná babička a já nemám na nic ani na nikoho náladu :-( Potřebuju se hodně učit a nemůžu se vůbec soustředit :-( Nemáte nějaké rady jak se zbavit alespoň částečně téhle deprese a začít se soustředit ? :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vis co mi pomaha? pred tremi tydny mi zemrela maminka. ja ji pisu dopisy. mam na to zvlastni sesit a proste si s ni tak povidam. popisuju ji co jsme delali, co jsem citila, obcas tam mam nejakou vzpominku na ni ;) tohle mi fakt pomaha. a kdyz ji nenapisu, tak jsem moc smutna a taky se o me pokousi slzy...

  • Ahoj, je mi to moc líto, ale bohužel na tohle neexistuje žádný návod. To, čemu říkáš "deprese", je ve skutečnosti truchlení a je naprosto přirozené. Mozek se tak vyrovnává se ztrátou blízké osoby. Nemá cenu se tomu bránit, jakmile se to budeš snažit vytěsnit, tím to bude vlastně delší. Takže se snaž dělat všechno jako normálně, ale pokud tě přepadne smutek, tak se klidně vybreč, vzpomínej na babičku, co jste spolu prožily hezkého a tak, případně si o ní s někým povídej - někomu to pomáhá. Ale skutečně pomůže jen čas.

  • Chtěla jsem to napsat anonymně. Pomáhá mi pustit si písničky vybrečet se, ale soustředit se pořád nemůžu. Tak nevím, jak by to pomohlo tobě.

  • Me nedavno umrel deda, babicka z toho byla absolutne mimo, jako komplet celou rodinu to vykolejilo. Nechcu na to nejak vzpominat.. ale stalo se to, kdyz jsem mela svatak, pred maturitou a rikala jsem si "jak se ted sakra mam ucit?" byl to des. Ale ted, kdyz uz se to teda muselo stat, tak jsem rada, ze to bylo v tu dobu - mela jsem uceni nad hlavu a vsechno kolem ty maturity, takze jsem na to prave diky uceni nemusela nonstop myslet, ale pak vecer, kdyz jsem skoncila a sla treba do koupelny a spat, tak to vypuklo.. Fakt to uceni zabere. Takze se dej do toho uceni, uvidis, to ti odvede ty chmurny myslenky aspon na chvilu trochu nekam jinam.

  • Fajtova15.10.2021 0:58

    Úmrtí v rodině je vždy tragédie, ale člověk se s tím musí naučit žít. S čím jsem se však nesrovnala, tak to s úklidem bytu po dědovi. Prostě mi to bylo strašně nepříjemné, a tak jsem si na to sehnala profesionální firmu https://vyklizenipoumrti.cz/vyklizeni-po-umrti/

  • Ahojky.Mě zemřela maminka 33 v 6 letech ,pak prababička 86,druhá prababička 103,pak prastrýc,pak nevlastní babička, pak mynulý rok v únoru má nejmilovanější babička 84,a mynulý týden v pátek ve stejný den co moje má minka před lety.
    Takže taky mazec.Věřím Ti,je to hrozné ještě do dnes jsem se z toho nespamatovala. Souhlasím s anonimkou 1 i 2.Není to deprese,ale truchlení,podle byble by člověk měl truchlit 5 dní, a pak se s tím smířit.Ale vím,že to trvá déle se s tím srovnat.Neboj vše odezní a bude lépe.Věř,že ji už nic nebolí a je se svými v nebíčku.Jako můj děda s babičkou je na advent a na vánoce taky už v nebíčku a už ho nic nebolí.:(:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist