účet na bloggeru a návštěvnost

Otázku položila: Anonymní uživatelka #245218 28.5.2016 9:37

Ahoj,
založila jsem si na Bloggeru účet, ráda bych začala psát nějaké články. Žiji v zahraničí, ale počítač mám český, funguje v češtině, vyhledávač český. Po založení však sleduji, že návštěvníci jsou pouze obyvatelé země ve které žiji, nikoli češi. Články ovšem píši i v češtině. Nevíte, zda se dá nějak nastavit odkud budou návštěvníci? Nebo záleží na tom, v jaké zemi publikuji?
Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě si nemůžeš nastavit z jaké země ti lidé na blog budou chodit. U webových stránek se dají některé země zakázat. Každopádně stejně jako ty můžeš na zahraniční webové stránky tak lidé mohou na tvé. Určitě to není ovlivněné tím, že jsi v cizině. Udám příklad, píšu na anglický web a chodí mi převážně lidé z česka a slovenska, ale i z ruska, anglie... Prostě kdo ty informace hledá, tomu se stránka zobrazí;-)
    Pokud píšeš na blog, je možné, že doména blogů má někde reklamu, kde třeba vyskakují nové články a pak na to kliknou cizinci, kteří se tam zrovna pochybují a třeba ani nevědí, že jde o stránky v jiné řeči.

  • bestie30.5.2016 10:13

    Zkus si projít fórum nápovědy, případně zadat dotaz tam: https://productforums.google.com/forum/#!forum/blogger

  • Bohužel, to z jaké země budou lidé, kteří chodí na tvůj blog si vybrat nemůžeš. Můžeš u něj ale provést nějakou SEO optimalizaci a tu cílit na konkrétní zemi. Z vlastní zkušenosti můžu ale říct, že SEO optimalizace není zrovna jednoduchá. Úplně nejlepší je nechat to na někom, kdo tomu rozumí. Já mám například dobrou zkušenost s https://kvalitneseo.cz/

  • Napadá mě, že toto by se možná dalo řešit přes VPN. Sama ji občas taky používám. Nebo ještě lepší by bylo si blog udělat na nějaké CZ doméně třeba přes Wordpress. Takto to mám vyřešené já a je to super. Teď jsem navíc začala používat i tuto službu https://uptimeuno.com/ pro monitoring mého webu. Už několikrát mě to například upozornilo na to, že můj web zrovna nefungoval. To se také celkem hodí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist