tři očkovací látky najednou?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37056 15.10.2012 19:04

Ahoj holky, dostávala vaše miminka také všechny tři očkovací látky (hexu, pneumokoky a rotaviry) zároveň v jeden den? Není to pro tělo moc veliký zápřah?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8915.10.2012 19:18

    Já dávala hexu a Prevenar 13 zároveň, dr to tak dává a rotaviry jsem nedávala vůbec. Už dvě jsou docela dost, takže bych to třetí nechala na jindy. Ale taky možná záleží na dr, jak to dává.

  • Hexa a pneumokok se očkují běžně takhle zároveň, takže asi je to kombinace, která nevadí. A rotaviry pokud vím, tak to není injekční očkování, ale dostávají se orálně. Pokud vám to dr. takhle naplánoval, tak určo ví co dělá a nejspíš to takhle dohromady vůbec nevadí.

  • Vždy by se mělo očkovat jen jednou látkou, ale pediatři často kombinují dvě dohromady, hexu s něčím. Tři už je opravdu moc. Třeba hexa se dá dát 14dní od např. Prevenaru. Ty jsi máma, tak by to mělo jít, že by sis prosadila, že se Ti to nelíbí.

  • inthense15.10.2012 20:55

    no,ja mela vzdy jen jedno.ani 2 najednou by se davat nemely

  • Nenechali jsme dávat nepovinný očkování. Ale i kdybych chtěla dát něco navíc, tak určitě ne najednou :-)

  • současně jsme měli prevenar a hexu a v pohodě

  • U nás dáváme Rotarix v 6. týdnu, po 9. týdnu 1. dávku Infanrixu Hexa, zhruba po 2 týdnech 2. dávku Rotarixu a po dalších 2 týdnech 2. dávku Hexy a 1. dávku pneumokoků. Další Hexa a pneumokoky za měsíc a za další měsíc 3. dávka pneumokoků. Maminky, které chtějí Hexu a pneumokoky rozložit, chodí po 2 týdnech, na střídačku. Ale je jich málo, většinou chtějí, ať to mají miminka při jednom brečení za sebou. Ale ten Rotarix maminky moc nechtějí, cena je taky docela vysoká.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist