trápí mě strie, co na ně pomůže?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37621 28.7.2013 18:52

Dobrá den, strašně mě trápí strie na zadku :( Je mi 17 let, mám hubeno vyšší postavu.Z čeho to vubec je. Vím že to jsou jizvy a zbavit se jich asi nejde, ale aspon nějak zlepšit? Jsem z toho nešťastná se někde ukazovat. Děkuji za odpoved

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám na bocích taky strie už asi od puberty a je mi 23 a pořád je mám... nijak mi to nevadí... jinak asi existují nějaké krémy.. :)

  • mozna rychle rostes, napina se ti tkan, ktera se nestiha zvetsovat... proto se tvori strie. Aby jsi je zmirnila existuji ruzne kremy, laserova korekce a jine metody. Otazkou je, co opravdu pomaha :-( Vydrz chvili a ony zesvetlaji, ze uz je pak prestanes vnimat.

  • No mě teda zesvětlaly, jsou bílé, hluboké a tlusté, mě se ta kůže potrhala fakt slušně. Vnikají buď, že rychle ztloustneš, nebo že hodně rychle vyrosteš. Mám je taky na zadku, na stehnech a na kolenou. Ačkoli zbělely jsou stále dost vidět, nicméně se díky tomu nehroutí svět. Pokud je máš ještě červené, tak nečím pořádně mazej. Já bohužel nemazala. :-) Ale nemusíš se bát, když najdeš kluka, co tě bude fakt milovat, tak nějaký strie fakt vnímat nebude. Hluboké vrstvy kůže se příliš napínají, jejich pružnost je omezená a pak prostě rupnou, tak se tvoří strije. Časem se to zhojí tak, že vzniknou jizvy.

  • pozor, abys neměla poruchu pojiva. já teď byla na genetice, protože to máme v rodině a mezi hlavní rysy patří hubená vysoká postava a strie. koukni kdyžtak na něco o marfanovým syndromu. ne, že by něco na ty strie pomohlo, sama netuším, ale jak to píšeš, tak mě to hned trklo, že mi o tomhle na té genetice říkala...

  • Krémy na strie je "nevyzmizíkují", ale budou jizvičky světlejší...jestli tě to aspoň trošku utěší, mám je na bokách, prsou a stehnech...jo a na zadku asi taky, tam si nevidím:-D

  • Zkus Bi-oil je luxusní a na strie přímo dělaný :) mě teda pomohl docela dost :) je mi 19 a strie mám na stehnech, bocích a prsách a mám je z toho že jsem strašně rychle vyrostla :) teď už asi 2 měsíce používám ten bi-oil a jde vidět jak strie světlají a jakoby se smršťují do sebe :) je prostě luxusní :)

  • Jo, z rychlého růstu. Já je mám "jako prase" po těhu. Mě zabírá Krušinová mast na zesvětlení - je to dělaná mast od bylinkářky - je fakt super (a to nejsem žádný extra přírodní typ:-D) - hezky po tom světlajía je na jakékoliv jizvy, celulitidu apod. Jen nevím, jak je to teď s výrobou díky evropské unii. Zkus mrknout ve vyhledávači na: bylinky maya.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist