testy otcovstvi

Otázku položila: Bývalá uživatelka #173903 21.3.2016 17:11

Dobry den,
Potrebuju poradit. Bratr se priznal k otcovstvi, jeste pred narpzenim ditete. Ted, kdyz je diteti temer pet mesicu, matka ditete tvrdi, ze dite neni jeho.
Pokud bratr poda zalobu na popreni otcovstvi, nevite, jal to chodi? Kdo plati ty testy? Zda se plati predem, ci az podle vysledku?

  • 21.03.2016 19:12:00 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevím jak je to ted, ale před šesti lety řešil podobný problém můj manžel. Bývalá přítelkyně řekla, že s ním čeká dítě. Nechal se zapsat do rp, soud mu vyměřil alimenty a platil. Jenže já na něj tlačila at si udělá testy. Tehdy se žádost o popření otcovství musela podat do půl roku dítěte. On si nechal udělat testy soukromě. Set se dá koupit v lékarně,myslím že stál kolem 8000,-, udělá se stěr z úst (vše mu bylo vysvětleno v lékarně)a poslalo se na adresu. na zaslání vysledku mají 30 dní nám to přišlo asi za 14dní. Výsledek otcem na 100% nebyl. Na podání žádosti nám zbýval asi týden. Muselo se jít za advokátem aby sepsal žalobu (jinak to prý na soudě nevezmou?? ) zaplatit kolek 3000. U nás bylo štěstí, že bývalka spolupracovala a uznala, že otcem není. Takže soud proběhl jedním stáním, s tím, že soud uzznal výsledky soukromých testů. Kdyby chtěl vrátit zaplacené alimenty, tak by je musel ale skudit po skutečném otci dítěte (jenže to v našem případě nešlo, protože milá slečne neví kdo to asi byl, jelikoš byla hodně výkonná ;-) ) Tenkrát nám bylo řečeno, že kdyby testy dělal soud je to cca 11000 - 16000,- a platí to ten kdo prohraje soud, ale jestliže by prohrála matka dítěte,která pobírá jen rp, tak to jde stejně půl na půl, protože nemohou brát peníze, které jsou určené na výživu dítěte. Myslím, že to bude podobné. Nejlépe zeptat se přímo na soudě, kde mu byly vyměřovány alimenty (jestli je mají soudně nařízené)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist