teplota po očkování

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 29.2.2012 9:40

Ahoj holky, chtěla bych poradit zda jit s malym-5mesicu ven po ockovani kdyz ma teplotu 38,5. Ockovat jsme byli vcera a vyskocilo mu to uz vecer a drzi se to. Na srazeni nic nedavam jedine, ze by to vyskocilo k 39. Jinak je docela v pohode, smeje se,jen je trochu rozmrzely. V pondeli mel strasnou rymecku az se budil ze mu neslo dychat, v utery to vypadalo lepsi, tak nas naockovali a rymecka se vratila tak odsavam co dve hod a strikam do nosiku,ale spise me zajima jestli mu to venku neublizi ikdyz dle me je venku teplo. Diky za zkusenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ty jsi šla? já bych teda nešla na očkování s rýmou i kdyby mě přemlouvala naše mudr.

  • Já osobně bych nešla:-(I když je to po očkování.A divím se že ti ho naočkovala s rýmou.Ta naše hází stopku.Vím že rýma není nějak moc extra nemoc,ale většinou se k ní něco přidá.

  • Já bych tedy ven nešla a teplota se má srážet od 38,5 dolů, takže bych dala i Paralen, Nurofen nebo Panadol. Jinak se divím, že vás naočkovali s rýmou, tělo je oslabené a ta teplota může být i k té rýmě-viróze a ne k očkování. Za mě zůstat doma, srazit teplotu na 38 a malý max v klidu.Rýmu odsávat a kapat kapičky, zvlhčit a zchladit vzduch. Víc asi dělat nejde.

    Tak se držte;-)

  • osobně bych na očkování nešla, když měl takovou rýmu, která mu dělala problémy-také jsem jednou s dítětem šla, když už nachlazení (rýma-kašel, končilo a po očkování se to hned vrátilo a tentokrát v horší formě a s teplotama, takže od té doby si fakt dávám pozor, aby dítě bylo zdravé, a pokud možno, aby jsme byli zdrávi i my a sourozenci, vím, že dr. většinou nad tím mávnou rukou a naočkují a většinou to projde, ale chci mít prostě větší jistotu, že se neobjeví žádný problém).

    Myslím, že děláš dobře, když teplotu hnedka nesrážíš. Každopádně dítě sleduj, dala bych čípek možná na noc, kdy je teplota i nejvyšší. Ven bych s dítětem klidně šla-uvázala bych si ho třeba do šátku, do svislé polohy (to nám vždy při nachlazení velmi pomáhalo-lépe se dítěti dýchá, než v poloze v leže, takže se i lépe vyspí), ale i v kočárku, pokud to nebude nikam moc mezi lidi, do supermarketu a pod., navidím důvod, proč by se nemohl nadýchat čerstvého vzduchu-je to určitě lepší, než aby byl doma třeba v nevětrané místnosti.


  • Já s malou taky kolikrát byla na očkování s rýmou. Záleží na tom, o jaké očkování se jedná. U některého to vadí víc (to pak doktroka sama nedoporučí) a u jiného typu očkování rýma až tolik nevadí.
    Taky bych se srážením teploty dnes ještě počkala a uvidíš zítra. Pokud jsme po očkování měli teplotu, tak jeden max. dva dny a sama odezněla. Ven bych s prckem na chviličku asi taky šla, žádný mráz tam není a spíš se všeobecně doporučuje i s nachlazeným prckem aspoň na chvíli ven jít. Jak psala anonymka, lepší se trochu provětrat na čerstvém vzduchu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist