svatební dar

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23410 19.7.2011 16:01

Ahojky, nemáte nějaký tip na svatební dar? Koncem srpna se mi vdává kamarádka a nějak mě nenapadá co jí dát...Dlouho jsme se neviděly, jejího přítele sice znám, ale taky nevím, jaké má záliby nebo tak...Nemáte nějaký tip na svatební dar, ale aby zase nebyl moc drahý? Vím, že brzo po svatbě plánují miminko, tak leda se chytit toho, ale jinak nemám vůbec fantazii....díky za rady :-)

holky, moc vám děkuju za nápady :-) došla jsem k názoru, že než abych zahlcovala byt zbytečnostmi, které mi sice přijdou pěkné nebo vtipné, tak se v dnešní době asi nejvíc uplatní peníze, takže jdu do toho ;-) Jen pro ně musím vymyslet nějakou vtipnou "schovku" :-))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych se darům pro miminko raději vyhla..kamarád se ženil před pěti lety, s tím, že si chtěli pořídit miminko po dvou letech manželství..ted se tři roky snaží.
    Jinak dar, který dávám universál já, tak keramické prasátko (nebo jiná pokladnička) a prachy..když chci dát menší sumu, tak tam házím pětikačky, když větší, tak třebas dvacetikoruny.

  • my jdeme teď v sobotu na svatbu a kupujeme přáníčko a dáme peníze... taky čekají mimčo a zařizují domácnost a než koupit něco co se jim líbit nebude radši dáme penízky ať si koupí co potřebují

  • já se vdávala před měsícem a dostali sme penízky. Byli sme za ně rádi - domácnost je zařízená, a penízky se hodí na svatební cestu i svatební knihu, která je přece jen drahá. Obraz je poněkud ošidná záležitost - třeba švagrová obrazy vůbec nechce a ne každému se líbí všechno. Z peněz se dá udělat vtipný obraz z různých bankovek, kytice nebo i jen do přáníčka k svatbě. Prasátko nakrmit drobnýma je taky moc dobrej nápad. pokud plánují miminko, tak penízky využijí třeba na koupi kočárku nebo postýlky a budou o to víc a raději vzpomínat. My sme všem řekli, že nechceme žádné blbosti, že raději penízky.

  • Martasek8919.7.2011 20:28

    Myslím, že nej dar jsou peníze. Koupí se za to, co bude potřeba a je jistota, že nedáme něco, co dá i někdo jiný a pak by měli třeba několik mixérů, či příborů, atd. ...

  • Simea19.7.2011 16:26

    Něco do domácnosti se vždycky hodí.

  • Co takhle jim zaplatit hotel na svatebni noc? Nebo koupit obraz, který si muzou i sami vybrat. Poukaz na spolecnou masaz, výřivku, nejaky zazitek. Anebo dneska se nikdo neurazi kdyz se narovinu zeptas....

  • Nejlepší svatební dary jsou peníze, když jsme se brali my, měli jsme všechno zařízené a nechtěla jsem nic do domácnosti, od všech jsme si nechali naložit peníze a pak jsme je dali na spořící účet úročit :-), teď jsme byli v červnu taky na svatbě a koupili jsme od Albi pokladničku, plechovku, kde je napsáno Novomanželům - je to takové vtipné a navalili jsme tam tisícovku v drobných :-)

  • My jsme minulý rok jako svatební dar dostaly peníze v různých dárkových balíčcích ať už to byl měšec plný padesátikorun nebo tisícovka v rámečku a také se nám sešly dárkové poukazy do Ikey. Peníze udělají radost vždycky a hlavně vyhnete se situaci kdy se sejde více darů. Klidně bych se i zeptala co by jim udělalo radost, tedy pokud nechtějí nové auto :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist