svatba na úřadě.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57445 15.3.2012 12:47

Ahojky, s přítelem čekáme mimi a v půlce července máme termín a chtěli bychom se do té doby vzít. je to vůbec možné se za tak krátkou chvíli vzít?chceme mít svatbu jen na úřadě se svědky, nic komplikovaného. a co je potřeba zařídit?máme asi nejprve zajít na úřad a domluvit si termín a poté zajít na matriku?děkuji za rady:-)

Odpovědi správkyň témat

  • ...jen doplním anonymku36791;-) Kdyby čistě náhodou byl jeden z vás už rozvedený, na úřad sebou vezměte i rozsudek o rozvodu s doložkou nabytí právní moci. Dále už zmiňované rodné listy, občanské průkazy. Já musela znát i údaje o svědcích - včetně rodného čísla. Měla jsem sebou kopie jejich OP. Pokud se budete brát v běžných oddávacích hodinách, tzn. pátek odpoledne, sobota dopoledne a na místě určené pro svatební obřady, správní poplatek se neplatí. V případě, že byste si svatbu chtěli odbýt v týdnu, což vám matrika umožní nebo na jiném místě než se běžně svatby konají, zaplatíte 1000,- Kč.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8915.3.2012 13:36

    My se taky rozhodli, že se se chceme vzít. Teda bylo to na svatbě přátel :D Tak že za měsíc se vezmeme my, ale to nevyšlo, nebyly finance, tak jsme v místě tehdy mého ještě dle občanky trvalého pobytu, domluvili termín na září 2010, ale když jsme to oznámili rodičům, nelíbilo se jim to, tak jsme to posunuli o měsíc na místo, kde jsme bydleli a i když se to málokomu líbilo, stejně kdo chtěl, dorazil a bylo :D Takže taky šup šup, jen jsme dali OP a rodné listy na úřad, vyplnili, co bylo potřeba a oslava byla na místní hasičárně, takže svatba malá, levná a i když nebyla úplně dle toho, jak jsem si ji vysnila, byla jsem spokojená :)

  • Stihnout se to určitě dá. Zajdite si oba na úřad, kde se chcete vzít, vyřizuje to většinou rovnou paní na matrice, vemte si s sebou oba dva rodný listy. Vyplníte papíry, domluvíte datum a v podstatě hotovo. Totožnost svědků se ověřuje až těsně před obřadem podle OP. Pak už jenom vymyslet oblečení a tak. Cca týden po obřadu si zajdete pro oddací list (stačí jeden z vás) a můžete začít obíhat úřady kvůli občankám a nahlášení změn (pojišťovny,...).
    Nějak tak sme to řešili aji my na podzim, protože se nám nechtělo nic sáhodlouze vymýšlet a plánovat, takže všechno včetně šatů a obleku sme měli zařízené během týdne.

  • ahoj, souhlasím, stihnout se to dá. my domlouvali svatbu v druhé půlce srpna na 22.9. a nebyl problém. svateb je celkem málo, jen jde o to, aby byl volný termín.
    hodně štěstí do života :-)

  • Stihnout to určitě jde. Já čekám mimi v půlce října a v květnu se bereme. Máme velkou svatbu a vše potřebné už mám zařízené. Takže určitě to stihnout jde, když se chce. Zajdi si na úřad a tam ti řeknou, co máš přinést.

  • my jsme měli malou svatbu a kdybychom chtěli, mohli jsme se vzít ned ten následující týden, ale nechali jsme si skoro měsíc čas. Jen je třeba, aby byl volný termín a myslím, že jsme potřebovali jen rodné listy a OP, nic víc, Brali jsme se začátkem května a miminko se narodilo také v půlce července:-)

  • Ahoj, stihnout se to da uplne v pohode. My naplanovali svatbu za 7 tydnu. Meli jsme ji v Zamecke kapli asi se stovkou hostu. Zasla jsem na matriku a vybrala datum a hodinu. Vyplnili jsme zadost, vybrali hudbu. A zacali zarizovat vse okolo. Jako je oznameni, kolace, obleceni atd.

  • jj my jsme svatbu naplanovali a zařídili za 3 týdny, se vším všudy, prstýnky, bílý šaty, hostina, cukroví, všechno bylo, jenom výslužky jsem nechytali...na matriku jsme donesli rodny listy, občanky a na obřad občanky museli mít my a svědci a bylo super...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist