suchá kůže na víčku oka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35341 2.5.2011 11:17

Ahoj maminy, potřebovala bych poradit od některé zkušenější - malého natírám olejíčkem z lékárny, celé tělíčko, ale oční víčka jsem zatím vynechávala. Ted se mu ale začíná kůžička na víčku olupovat - oční víčko také natírat olejíkem nebo máte něco jiného? A také od odchodu z porodnice máme menší rýmičku (jsou mu 4 týdny) - používám odsávačku a kapem na noc kapky, ted jsem si ale všimla, že má nějak víc ospalku v jednom oku (čistit od ospalku by se tohle oko dalo každou půlhodinku), napadá mě, nemohl by být malý na něco alergický?? Žádné další příznaky ale nemáme..Díky za odpověd

  • 03.04.2016 22:55:02 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Spíš než alergie to bude od té rýmy, možná se mu tam ucpává slzný kanálek. Kup si Ophtalmo-Septonex kapky a klidně každou hodinu mu to očičko prokápni. Oční víčka mu olejem nemaž, na to použij Ophtalmo-Septonex mast.

  • Oční víčko bych raději nepatlala vůbec ničím, hodně miminek tohle má a zmizí to samo.
    Očíčka mu klidně vykapávej každou hodinu a nosánek mu určitě taky vytírej. Taky to chce zvlhčovat vzduch. A pokud ji máš už dýl, tak bych šla k mudr pro Mukoseptonex ten dáváme miminků v nemocnici, když mají rýmu a pomáhá celkem rychle.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist