střední škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #62035 23.4.2012 18:07

Dobrý den,moje dcera je v 8. třídě po vyjítí by chtela jít na nejakou skolu asi humanitární a potom pracovat do nějakých rozvojových zemí,kdekoli po světě,jako učitelka zdejsich deti.Jsem z toho trochu zmatená,ale ona je už pevně rozhodnuta,podpořím jí v tom,jenom newím na jakou školu má jít a k jaké organizaci se potom přidat,dívala jsem se na různé stránky středních škol a pod humanitární pracovnice jsem nasla jen zdravotnictví,což nechce.Předem díky za radu;-)

Ńejbližší školu,Jihomoravský kraj

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U nás je střední pedagogická škola se zaměřením:Výchovná a humanitární činnost:sociálně výchovná činnost.V Boskovicích.

  • chvályhodné, ale cesta k tomu je poměrně dlouhá :-) asi bych volila gymnázium nebo střední pedagogickou školu a potom VŠ (obor sociální práce nebo tak něco) nebo VOŠ....jako jediná škola pro humanitární pracovníky (nenapadá mě, kam jinam takového učitele zařadit) je označovaná olomoucká VOŠ Caritas (pokud se vyznáš v Olomouci, tak na Náměstí Republiky, VOŠ Dorkas na Blažejském náměstí pokud vím skončila nějak 2004 nebo co)

  • Verousek8923.4.2012 18:25

    Já bych volila gymnázium a pak obor na vysoké škole.

  • Taky mě napadla Caritaska v Olmiku ;)

  • Aranel25.4.2012 1:54

    Ahoj, mám vystudovanou střední školu s maturitou, obor výchovná humanitární činnost-sociálně výchovná činnost (SŠ Havířov-Suchá). Sice se to zdá super, ale normální práci s tímto oborem jde sehnat celkem těžko. Sice je to asi nejlepší obor, co se týče zaměření, ale lepší bude pedagogika, pokud se nechce věnovat oblasti zdravotnictví. Protože s humanitárním oborem ji učit děti v rozvojových zemích nenechají... ;) Nejlepší by bylo pedagogické lyceum se zaměřením na humanitární vědy nebo tak něco, ale nevím, kde by něco v tom stylu mohlo být... Zeptejte se poradce ve škole, měl by mít lepší přehled... Pa

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist