střední škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411113 24.10.2019 8:18

Ahoj holky! jsem na gymplu a hledám nějakou střední školu.. (Brno venkov) sice úplně nevím co chci v životě dělat a spousta lidí říká že gyml je lepší start.. takže bych ráda nějakou všeobecnou (nevím jistě jaké povolání.. ale určitě chci nějak pracovat a dětmi..) chci přestoupit proto, že (taky si tu nerozumím se spoluzaky ale) nezvládám tvrdý režim gymplu(zrovna tady je to pro mě těžké), neexistuje nějaká škola s mírným režimem..
asi jsem moc hloupá..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nesnáším tvrzeni, ze a gymplem mas lepsi start. Ja mam stredji obchodni akademii (nejsem na chemii a fyziku) a v klidu jsem vystudovala VS v oboru prava:-D

  • nevím, proč by gympl měl být nejlepší start. pokud se z gymplu nedostaneš na VŠ tak naopak je to pro tebe v určitém smyslu mnohem horší - máš jen všeobecné vzdělání - ode všeho trochu všeobecně (pokud to není přímo na gymnázium se specifickým zaměřením např. IT) a nic pořádně.
    jsou gymnázia, která jsou těžká (např. Jaroška nebo Křenová a tuším i Vídenská), jsou gymnázia, kde je to lehčí (v Brně např. Vejrostova je to lehčí), ale obecně jsou gymnázia těžší než SPŠ nebo SOU s maturitou.
    ale na některá zaměstnání tu VŠ potřebuješ a bylo by dobré se zamyslet i nad tím, zda zvládneš tu VŠ vystudovat pokud máš ke škole a studiu takový přístup.

  • jestli bys chtěla pracovat s dětmi, doporučuji pedagogické lyceum, máš tam praxe, pedagogiku, psychologii což je to co s dětmi budeš potřebovat, ale musíš pak na vysokou, většinou. Pak můžeš být vychovatelka, učitelka, ve školce, vést nějaké kroužky (ikdyž to spíš jako velejší)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist