strava při kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33227 5.3.2011 20:49

ahoj holky, chci se zeptat na stravování při kojení a to konkrétně na zeleninu a ovoce... může se jíst syrová zelenina? v porodnici nám zakázali de facto všechno ovoce kromě banánu a mně napadá, proč by mělo vadit třeba jablko? už moc nevím co jíst a rodina mi nadává, že když nebudu jíst ovoce a zeleninu, tak dítě nebude mít vitamíny... zrovna dnes jsem si koupila nějaké bio zakysané mléko a taky nevím, zda to mohu.

děkuji holky, někdo říká, že syrovou zeleninu vůbec... někdo říká to a druhý to... koupila jsem bio jablka a teď mám na ně obrovskou chuť a pořád přemýšlím, proč by měly vadit jablka... asi si to jabko zkusím dát...

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj ženský,
    na tohle téma se dočtete všude asi něco jinýho...
    Já jako laktační poradkyně na to mám názor takovej : vyhnout se pálivým jídlům, hodně dětem vadí když máma jí mléčné výrobky a to hlavně mléko,sýr,tvaroh- ještě se dají jogurty ve skle, kysané mléko. Ještě jsem neviděla dítě, terýmu by vadilo, že máma snědla květák nebo zelí. Pokud je někdo zvyklej jíst luštěniny,tak nemá smysl je vyřazovat- něco jinýho je, když si dáváte hrách párkrát do roka-to vás to pa opravdu může nadýmat. Jídlo by nemělo být přesolené a nebo hodně sladké. Neměli byste jíst moc uzenin.
    Jinak ta strava musí být pestrá , samozřejmě s ovocem(nejlíp naším a ne tropickým) a zeleninou...
    Něco jiného je, dyž miminko trápí těžká kolika a pořád se neví proč, to je pak na místě to trochu zpřísnit a snažit se přijít na to, co miminku vadí- ale ze zkušeností to u většiny lidí jsou nekvašené mléčné výrobky..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja teda nevím, ale moje kamaradka se teď vrátila z porodnice a tam naopak jablka doporučovali. S tím,ze si má vyzkoušet co bude ji a prckovi vyhovovat. Takže podle mě bych zkoušela. Ja to tak budu dělat:-) je hloupost nejist ovoce a zeleninu.

  • sigiska5.3.2011 21:28

    Chtěla jsem položit stejnou otázku. Je jasný, že nadýmavé potraviny jako je zelí, květák, brokolice atd jsou jasný. Připadá mi ale, že malá prdí snad po všem. Zkoušela jsem červenou i žlutou papriku a celou noc mi prokvíkala. Říkala jsem si, že budu muset překopat celý můj jídelníček. Z ovoce jím akorát jablka a banány. Myslela jsem si jak zařadím víc zeleniny a nevím jakou bych tedy měla konzumovat, aby malá neprdíkovala. Pokud máte tedy nějaký tip, šup sem sním. Taky jsem se chtěla zeptat čím jiným tedy zeleninu nahradit. Chtěla jsem se vrhnout na útok nadělených poporodních kil a takhle se tedy toho moc nezbavím.

  • lulatko5.3.2011 23:27

    Já bych to v začátcích nehrotila (jako že by se něco určitě nemělo jíst), ale v zásadě nezbývá než zkoušet a pozorovat reakce. A nejenom co se ovoce a zeleniny týče a případného nadýmaní, ale rovněž mléka, mléčných výrobků, vajec, ořechů, máku, čokolády, medu.... a dalších potenciálních alergenů. :( No, ono ani to kojení bohužel nemá pouze světlé stránky. Zvlášť až člověk zavede příkrmy a pak už člověk opravdu neví, jestli je případná alergická reakce důsledkem něčeho, co snědlo dítě, nebo něčeho, co snědla pořád kojící maminka, anebo by dítko mělo sklony třeba k atopáku i tak. Vlastní zkušenost. :( Tak vám přeji, abyste nic podobného řešit nemusely a obloukem se vám to vyhnulo.

  • tak samozřejmě pozor na nadýmavé ovoce a zeleninu /květák, zelí, paprika/ ale jinak já jedla všechno...ale mrkev jedině vařenou(polévky), jablka, banány atd...pozor na pomeranč at se mimi neosype a nám se neosvědčilo když jsem si na noc dala hrnek mléka - malého z toho v noci bolelo bříško...ale zase - všechny zakysané jsou vítané..ale pomalu bych jedla od každého něco - zase at si zvyká, ne?:)))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist