strach z práce....

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76893 21.11.2012 20:52

Ahojky,

chtěla jsem zeptat, jaký máte názor na lidi, kteří se bojí chodit do práce (na brigády)? s kamarádkou tohle téma probíráme, tak by mě zajímal i váš názor :-) znám několik lidí, kteří by si rádi šli přivydělat, či by nastoupili do práce, ale bojí se toho,co je čeká... mají strach z toho, že něco zkazí..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ani ne strach, ale nízké sebevědomí.

  • Kdo nic nedělá, nic nezkazí... ale tím bych se rozhodně neřídila!!! Jen jdi do práce nebo na brigádu. To Tě jen posílí! :-)

  • Podobné strachy má spoustu lidí... Někdy to nemusí být ani strach z prvního dne v práci, ale z každého ráda, kdy tam člověk musí. V práci to ne vždy bývá příjemné a záleží na povaze, jak kdo se s tím vyrovnává. Ale nemít práci a říkat, že je to ze strachu, je jen výmluva lenocha. Kdo chce pracovat, vždy si nějakou práci podle svých schopností najde. Pokud se bojíš komunikovat s cizími lidmi, jasný, že nebudeš dělat třeba telefonní operátorku :-p Ale je spousta jiných prací. Stačí jen chtít a ne se vymlouvat.

  • sice to není odpověď na otázku, ale já mám známého, který by tak rád šel do práce, jenže je tak nějak nemocnej. Má hroznou fobii z lidí, nebo spíš z cizího kolektivu. Vždycky se začne potit a špatně se mu dýchá. A teď mi oznámil, že pojede pracovat do německa :D a k otázce, každej vždycky něco může pokazit ;) ale chybama se člověk přeci učí, takže žádný stres, na ten kálí pes :-) všechno je jednou poprví, a uvidíš, že to ani bolet nebude :D

  • Pokud to hraničí z fobiíí-uzkostná porucha....,navštívit odborníka.Pokud ne,tak posilovat sebevědomí.

  • Jo to znám, taky mám hrozný strach z nových lidí, kolektivu atd. Mě stačí že je kolem mě třeba jen 9 lidí (např.návštěva s přítelem u jeho známých) a už jsem pěkně nervozní. Ale jeden čas, asi rok jsem pracovala v hotelu a musím říci že to bylo bezva, měla jsem dobrou partu a někdy byla fakt sranda :-D
    Teď naštěstí ale s lidma nepracuji, ale jen občas se s někým musím setkat, ale není to tak hrozný.;-)

  • Také jsem poprvé měla strach, byla jsem nezkušená holka z vesnice, ale potřebovala jsem peníze, tak jsem ho musela překonat. Pracuji už hodně let a vyměnila jsem několik zaměstnání, většinou jsem byla oslovena přímo zaměstnavatelem, který mě hodně chtěl, a přece jsem se vždy nástupu do nové práce trošku bála... to je normální. :-)
    Strach je vynahrazen vlastní finanční nezávislostí a novými zkušenostmi a znalostmi. A to se v životě počítá ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist