strach z injekcí a odběru krve

Otázku položila: Anonymní uživatelka #69368 19.10.2012 15:57

Ahoj holky, mám dotaz, strašně se bojím injekcí. Hlavně, když mi mají brát krev. Pokaždé jsem vynervovaná dva dny dopředu. A celkově setřička na gynekologii má problémy mi najít žílu. Ale když jsem byla v nemocnici, tak sestřička si jii uměla vytahnout. Nebo to aspon řikal manžel. Jí se na to nedívím, jinak by se mě udělalo zle. Neznáte nějakou radu, jak se přestat bát? Sestřička mi říkala, že čím víc se bojím, tím se žíly schovají.
Děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Píchla tě někdy vosa???Oddběr krve bolí ještě míň.Já se odběrů a injekcí vždicky dopředu taky hrozně bojím.Ale vždy potom si říkám : ještě jednou!!! ;-)

  • Ahoj, hlavu vzhůru. nejsi v tom sama:-) taky se strašně moc bojím, nedávno jsem byla u doktora ( ne na gynekologii) a najednou mi oznámil, že mi bude muset dát asi injekci, ve mě úplně hrklo, ale zvládla jsem to, taky co mi jinýho zbývalo ;-) musíš si říct, že jsou i mnohem horší věci než doktoři a injekce, doktorů se bojím, ale přesto tam chodím ráda, že mi alespoň pomohou od problémů. :-) Tak přeji hodně štěstí a neboj nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř ;-)

  • Ahojky já mám stejné problém jako ty krev mi berou jenom z jedny ruky v druhe nemam videt zilky a taky se moc bojim pripravuju se vzdycky aspon tyden dopredu,ze pujdu na krev ale ted v tehu sem si nejak uz zvykla. Vzdycky se zhluboka nadechnu a vydechnu uvolním se a ještě se zeptám jestli to bude bolet :)

  • Na mé děti zabírá rozptýlení pozornosti, takže jim něco povídám, ukazuji obrázky v ordinaci....U dospěláka fakt nevím, jen zatnout zuby a vydržet - na vše se dá zvyknout ;-). Hlavně se při píchání na to nekoukej (otoč hlavu někam jinam a soustřeď se na něco pěkného).

  • já mám z braní krve přímo hrůzu, stalo se to jakoby ze dne na den.. od 18ti jsem chodila co 14dní na plazmu, po půl roce jsem se na to vykašlala kvůli neustálé rýmě, teď ve 20 mám hrůzu z jehel:(( posledně jsem to ani necítila, ale bojím se, že se doktorka mine a zabolí to tak nepříjemně.. příští týden zrovna budu dávat krev, takže už pomalu stresuju:D

  • Taky jsem měla vždycky příšerný strach z jehel, řezání a vůbec o doktorech jen slyšet. Jak jsem, ale otěhotněla.. tak jsem si vždycky řekla, že budu muset vydržet horší bolest.. a najednou mi to přestalo vadit. Zvládla jsem v pohodě i císaře a už se tak nebojím.
    akorát zubaře, toho pořád :)

  • Mám stejný problém, strach z jehel (tím pádem z braní krve a injekcí) a z krve. Vždy jsem se hrozně bála a ještě se mi potom dělalo špatně. Poslední dobou je to už trochu lepší, zvykla jsem si na to. Asi taky proto, že mi poslední dobou pořád brali krev, i kvůli operaci a po dni s kapačkou v ruce mi už to tak nepřijde...
    Jinak jaká rada... Asi nesnažit se to tolik řešit a překonat to. JDE TO - vlastní zkušenos:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist