strach

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 21.1.2012 10:20

Ahoj holky, tak jsem se vcera strachy malem po.... a to vylozene. Prestehovali jsme se a muj byl vcera jako kazdy patek na tenise a ja ze jdu spat a jeste sklidim nadobi a ted slysim v zamku rachot. Myslela jsem ze to je muj ikdyz mi bylo divne ze nejak brzy jde domu bez pivka po sportu. NO a nikdo neotevrel tak jsem se otocila, protoze primo od linky vidim na vchodove dvere a videla jsem jen svetlo,mame cidlo na pohyb. Mojemu jsem se nedovolala a tak hned kamaradce a ta hned jely za mnou. Muj dojel taky asi za 15min. Jenze nikoho jsme nevidely, jen muj videl tu kousek v lesiku mercedes s tmavyma sklama. Dneska jdeme na policajty jim rict aby tu jezdili, jednu dobu tu jezdili casto. Mam strasny strach, co mam delat??:-( Říkala jsem si, ze si snad udelam nejaky kurz sebeobrany anebo nekam chodit abych se umela o sebe a maleho postarat kdyz ten chlap neni doma. Oni si vsichni mysli, ze jsme bohati a mame kdovi co,ale mame tu normalne veci z meho bytu, z jeho bytu, nic extra a tak jestli zlodejicci nebo nekdo z delniku kdo mel predtim klice (samo jsme je prvni den kdy jsme sem dosli vymenili fabku). Ja se trepu jeste dneska. Uz jsme se ptali sousedu odnaproti jestli nevideli nic a ze ne. Ja se strasne bojim jeste ted. Muj musel do prace,ale ve dne to neni takove jako po tme. Máte zkusenost jak se z toho dostat???

tak jsme se poptali sousedu a tady v lesiku byl zaparkovany mercedes s tmavymi skly i muj mi vecer rikal, ze ho tam videl,ale jak tam pak sel tak uz tam nebyl. Ptali jsme se jestli neni nekoho tu z okoli-toto je miniaturni vesnicka a neni nikoho. Tak bud to byli zlodeji nebo sel nekdo na jisto,ze vedel ze muj neni doma nebo nevim. No ja jsem si vydobila alarm a po nedeli uz to budu mit zalarmovane. jenom venek. A o psikovi jsme vzdycky mluvili a asi poridime. Ja mela u nasich bernardyny,ale ti jsou hrozne kamaradsti,spise to bude tibetska doga pokud ji sezenu. No bydlime jakokdyby na bytovce,ale mame bydleni misto sklepu,tzn hned v prizemi a vchod mame zvlast bokem. Zatim tu bydli jedna stara pani a ted i vik se sem stehuji dalsi najemnici a dalsi byty tu jsou k prodeji a k pronajmu,tak snad nas tu bude rychle vice abych se mela na koho obratit. Asi za tri mesice se tu ma stehovat jeden nabuseny pan na ktereho bych se mohla obracet,ale 3mesice je dloouha doba :-) Holky díky,ja se potrebovala vypsat, stejne se porad bojim. Je to od porodu, kdyz sem nemela maleho tak to byko jiný, ted se fakt bojim vseho,jsem jak ustrasenec maly. Mejte pekny víkend

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8921.1.2012 10:40

    Můj manža mi koupil kesser (či jak se to píše), prostě slzák, takže bez něj do města nechodím. A doma naštěstí v poho, bydlíme v paneláku :)

  • Jak píší holky - pes u baráčku je skvělá záležitost. Měli jsme vlčáka kříženého s vlkem a nikdy jsem se nebála, nikdy nikoho cizího nepustil. Teď už ho bohužel nemáme, po 17 letech nám zemřel, ale pořád se doma nebojím, a to tu mohu být sama jak dlouho, prostě se doma cítím tak nějak bezpečně. Za to na privátě se bojím, tam se na noc zamykám v pokoji. A ten pepřák či slzák je skvělá věc, po městě bez toho nejdu.
    Ten řetízek je taky fajn, nebo bych tam třeba jen židli zapřela. :-)
    A co třeba nějaká kamera? Vím, že to už je drahá záležitost, ale pořád lepší, než aby jsi strachy umírala, strach je strašná věc.
    Přeji ti, aby se už nic takového neopakovalo. ;-)

  • Nedávno jsme se přestěhovali do baráčku a to první co jsme pořídili byl pořádný raťafa na zahradu:) (vyhrál Rhodéský Ridgeback) zatím je to štěnátko, ale velmi učenlivé:) Bez psa bych se také bála:( Doma máme ještě bišonka, to je také pořádný hlídač:) nevypadá, ale hrůzu nahnat umí:))
    Mám pepřák, nosím ho stále u sebe, cítím se tak lépe. Jestli nemáte, tak bych pořídila pořádné bezpečnostní dveře. My jsme dost utratili za dveře a okna, chtěli jsme kvalitní, v téhle době člověk nikdy neví jestli mu někdo nevleze do baráku. S tou kamerou nevím... myslím, že to by byl pro mnohé kolemjdoucí znak, že jste velmi bohatí...i když to tak třeba není.

  • Lucie.S21.1.2012 14:23

    Ještě teda, určitě se domluvit s partnerem, když není doma a strčit aspoň vždycky klíč do dveří. Zamknout a otočit klíč, ať se tam nemůžou dostat přes zamknuté dveře..., čidlo na světlo někdy může polekat. Může tam vlézt nějaké zvíře a zarachotit a ty už se vylekáš. Když je třeba kamera drahá, určitě je drahý i alarm, ale taky to stojí za za to. Prostě si to zakóduješ, když budeš potřebovat a přítel nebo manžel to odkóduje při příchodu domů a zase pak zabezečí..., no, podle mně se teda aspoň zamykej a otáčej ve dveřích klíč. Ti lumpové už dneska dokáží divy, ale to s tím klíčem už i radili nedávno v TV ve zprávách, když tam byla reportáž o tom, jak vykrádají byty lidem, co jsou doma a spí. zamknout a otočit klíč.

  • tak ja ti napisu zkusenost me kamosky...ta bydlela ve starsim domku rodicu... jednou v noci slysela kroky, pak i bouchani, sla tam, otevrela a tam nejaky chlap, byl prekvapeny, ze mu otevrela (ono v tom dome se totiz nejakou dobu nebydlelo a zrejme zlodej, kt. si myslel, ze tam nikdo neni a jen zkousel a necekal, ze mu nekdo otevre). ptala se ho co chce, chlap se neumel vykoktat a porad se prej dival za sebe jakoby jeste na nekoho cekal... kamoska tam byla sama a zacala hrat divadlo, ze tam sama neni, takze se otocila a volala jakoby na pritele, at prijde dolu. chlap se otocil a odesel. ona hnedka letela k rodicum, kt. bydleli vedle a byla cela posrata.... ja se taky bojim, takze me se to stat, tak se poseru.... bydlime na vesnici, ale x krat se tady stalo, ze vykradli barak.

  • Lucie.S21.1.2012 11:06

    A zkuste pejska. Ježííš, teď nevím jestli jste se přestěhovali na baráček. No, ale pesan by na zahradě štěkal. Jako, i domů do bytu je někdy dobré pořídit si nějaké to zvířátko. I ty kočky ti hodně řeknou, že se něco děje. Znám to, mám dvě a ty, jak se u dveří něco šustne, tak spozorní, obě dvě, ale to může být u každé kočky jinak. No, tak na zahradu psíka bych doporučila. Mně tady běhají dva a už si neumím zahradu bez nich představit a jsem ráda za každé jejich zaštěkání...i když někdy v noci musíme vstát a podívat se z okna, co se tam děje, přesto jsou to šikovní hlídači i když jen kolikrát zdraví se kamarády za plotem, co se v noci rozhodli utéct páníčkovi na procházku..:-D

    Jo a na dveře bych si asi dala řetízek. ten také může hodně pomoci..., co ještě..:-o
    No, b´bku, tak hlavně aby se tam ti lumpi už neukázali. A co policajti? Vzali vás vážně a budou tam víc chodit a nebo to hodili za hlavu, že zase nějaká ženská plaší ???? >:-[:-o8-.

  • No,nemilá zkušenost.Pokud bydlíš na baráčku .Vážně si pořiď psa.Já bych měla si dva;-)Jinak já jsem zvyklá být sama,ale toto se mi nikdy nestalo.Ten řetízek co píše Lucí je taky dobrá věc.Brzo to bude lepší neboj.:-)

  • Klidně, když budeš mít reálné podezření, že se ti tam někdo dobejvá, tak hned volej l. 158 a řekni jim to (kdykoli i v noci). Hned na místo vyšlou hlídku a ti to tam prohledají, pokud budou poctiví, tak prohledají i okolí a zkontrolujou a zdokladujou každého, kdo se poblíž domu nebo ulice ochomejtá, i třeba lidi, kteří někde kousek od domu sedí v autě. Pokud tam nějaký potencionální lupič poblíž opravdu bude a uvidí, že se tam ti policajti ochomejtaj nebo si dokonce i předběžně zkontrolovali jeho totožnost, tak si to příště spíš raději rozmyslí. Tu kamerku bych si tam někam taky asi dala (alespoň třeba maketu - na první pohled každej pozná prdlajs, jestli je fakt pravá nebo ne). A klidně třeba i cedulku s nápisem, že objekt je monitorován kamerovým systémem nebo tak něco. Mít u sebe pepřák je taky dobrá věc (mám s ním zkušenosti). Máš asi pravdu v tom, že na jednu stranu to může vyvolat dojem, že jste bohatí, ale zase naopak z psychologického hlediska, čím víc překážek a rizik možného odhalení pachatele čeká, tím spíš si to rozmyslí.

  • donalabuznice31.1.2019 6:45

    Být tebou, projistotu si z https://armik.cz/army-shop-kategorie-pepr-spreje-paralyzery/ objednám nějaký pepřový sprej, nebo ještě lépe paralyzér. Sice ho třeba nikdy nebudeš potřebovat, teda doufám, ale budeš mít aspoň klid, když při sobě budeš mít něco, čím můžeš případného násilníka zneškodnit.

  • Jilkova45.9.2021 22:23

    Podobný strach jsem zažila také, když se nám někdo o půl 4 ráno snažil dostat do bytu. Hned další den jsem burcovala manžela a nechal namontovat bezpečnostní zámek od firmy https://www.rr-zamky.cz/montaz-zamku/ Zámek je opravdu velmi pevný a já mám teď o mnoho lepší spaní. I tam ale když jsem sama doma, tak přetáhnu ještě stůl před dveře

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist