stoupa si ve 4 mesicich

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42702 14.9.2011 16:34

Ahoj holky,
mam 4 mesicni mimi a misto toho aby si treba sedlo kdyz ho zvedam tak si chce porad stoupat. kdyby udrzelo rovnovahu tak vydrzi stat samo urcite tak 2 minuty. lzet je boj sedet to jo ale jak objevilo to ze se da i stat tak chce porad jen to. Sedet ho skoro nenechavam kvuli zadum a stat se mi taky nechce ale pak rve a vyzaduje to. Co s tim???
dik

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • určitě to stoupání nepodporovat, je to jen reflex, který se musí nechat vyhasnout, když by se nenechal vyhasnout, můžou se pak vyskytnout potíže v dlaším rozvoji. takže nestavět, ať se vzteká, až přijde jeho čas, tak se sám posadí a ze sedu se pak u opory postaví...

  • dzusinka14.9.2011 16:50

    Nechat ho vyřvat a snažit se o všechno samo. Protože když mu budeš pomáhat nahoru či ho budeš chytat, když bude padat, tak si to zapamatuje a přestane se snažit posilovat svaly. Až na to bude připravené, tak si stoupne, stejně tak s tím sezením. Nepomáhej mu si stoupat, musí to zvládnout sám/sama. Tak se pozná, že už je na to jeho organismus připravený.

  • syn v tom věku dělal to samé, pořád jen stoupat hned na nohy. Báli jsme se, že se ani nenaučí lézt, ale časem to ustalo, rozlezl se, teď už sedí a zkouší stoupat sám.

  • inthense14.9.2011 19:49

    muj syn si aktivne sam stoupl sam v sesti mesicich a pak obchazel i nabytek,ale udelal to sam.uz leze nebo se plazi?muj syn taky nejdriv se plazil,pak si stoup a az pak lezl po 4 a sedl si.doktorka rikala,ze to nevadi,jen ze to udelal sam je dulezity.zkus si sednout k nemu na zem a jestli bude fakt chtit sam na nohy,tak si z tebe udela operu

  • dítě si "normálně" sedá až kolem 9 m, samostatný stoj okolo 1 roku...pokud se to nezmění, vyhledala bych rehabilitaci malých dětí. Hodně by se totiž pokazilo. Můj syn se stavěl v 7 m, dělal to špatně a tak jsem ho dávala do prostoru aby se po ničem nesápal.

  • Nech ho ať si klidně stoupá, dítěti se v tom nemá nijak bránit. Zrovna teď to bylo i v sama doma.. To o tom, že to je z rehebailitačního hlediska špatně je hloupost.. každé dítě si na všechno přijde samo a ve svůj čas.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 608 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist