stavba domu :-)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35890 5.5.2011 13:25

Ahoj holky, nevíte náhodou jak rychle se dá postavit dům typu bungalov (jen podlažní), svépomocí...Zatím vyběháváme všechna povolení, nemáme tedy ani základovou desku nic. Snad budeme mít všechna povolení v průběhu června. Ptám se proto, že si přítel dal podmínku, že na mimi musíme mít zázemí, tudíž na něj zaděláme, až bude jistota, že dostavíme :-/ To mi asi neprojde početí teď někdy co? :-)

Tak je to holky v háji, včera jsem se dozvěděla, že nemáme schválenou vodu a kanalizaci, neb měl někdo nějaké námitky ohledně výstavby, resp. napojení na stávající řad, takže teď budou mít dalších 30 dní na vyjádření, a pak pokud se zase někdo nenajde by snad voda měla být schválená v srpnu :-( Podle slov přítele budeme rádi, když letos stihneme kanaldu a základy...:-( takže miminko je v nedohlednu...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky já tedy neporadím, známí čekají na povolení také si myslím, že to bude tak v červnu a říkali, že chtějí do vánocbydlet. Prý už se základdní deska nemusí nechávat tvrdnout měsíc, prý se do toho něco dá a za týden se staví, ale já nevím, hodně štěstí.

  • Dle našich známých hrubá stavba tak za 4 měsíce. Ale to není zdaleka všechno. A je pravda, že jim na vylévání desky a na některé další věci chodili pomáhat kamarádi. Plus pak dodělat vnitřek. Tam už člověk není limotován počasím.

  • 5. března jsme začínali, a tento víken děláme věnec..............
    takže rychle

  • ahoj, my máme montovanou dřevostavbu-bungalov. V srpnu jsme začali dělat základovu desku, 29.9. nastoupila firma a po vánocích jsme bydleli...Takže jde postavit dům i rychle :-)

  • sigiska5.5.2011 20:47

    Dělám ve stavební firmě rozpočty. Nejrychlejší je buď doopravdy montovaná dřevostavba a nebo si kupte ytong tvárnice a během týdne máš hrubou stavbu. Deska by Ti měla tvrdnout min. kolem měsíce. Jestli už máš projekt, tak si pomalu můžeš vyřizovat firmy na okna, střechu, rozvody atd.. Pak na to nebudeš muset čekat.

  • Jestli chcete jít do hypotéky, tak to abyste ji už pomalu začali vyřizovat, protože za měsíc ji tedy vyřízenou nemáš (do fáze, kdy ti pošlou peníze).
    Bungalov by se měl stihnout (když začneš na jaře) do zimy, ale svépomocí to je mnohem pomalejší, když chodíte do práce. Hrubá stavba je rychle, ale vnitřky trvají dlouho, ač se to nezdá, a některé práce si sami stejně neuděláte a musíte objednat firmu a ta nemusí mít hned čas... Při hrubé stavbě taky záleží na počasí a hlavně lidech, kteří jsou ochotní ti pravidelně pomáhat. My začínáme stavět patrový RD z porothermu a rozhodně budeme nechávat stavbu přez zimu vymrznout a "usadit", ikdyž ti řeknou, že se nemusí nechávat vymrznout. Třeba u patrového RD svépomocí stihneš základy, hrubou stavbu a pak v zimě nebo po zimě najedeš na vnitřky, spoustě známých to tak u novostavby samo vycházelo, ale budgalov je rychlejší. Ale pokud teprve čekáte na stavební povolení, tak do zimy rozhodně bydlet nebudete.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist