spořící účet

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23023 9.3.2011 15:52

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda máte některá osobní zkušenost se spořícím účtem. Zda je to dobrý nápad nebo blbost. našla sem od ING - kde se hlavně neplatí žádné poplatky - za vedení, výpis atd, ale jen se tam prostě vkládají např. měsíčně nějaké částky a na mepníze se sáhne pouze v nutnosti. a nebobo mít ty penízky prostě na normálním účtu jako dosud....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, též máme Ing konto. Jsme velice spokojení. Je pravda, že když jsme ho zakládaly byl tam úrok 2,5% a ten postupně snížili. Ale nejsou tam žádné poplatky a peníze máš neustále k dispozici. Mohu jenom vřele doporučit. :)

  • Já mám jak ING spořící konto tak mám červené konto k účtu poštovní spořitelny. A pro mne je mnohom lepší mít spořící účet v rámci banky, protože když náhodou potřebuju penízky, tak je mám okamžitě k dispozici.

  • full.avl9.3.2011 16:22

    Já ho měla,ale zrušila jsem ho.:)

  • My ho máme celá rodina, vřele doporučuji!!! Vše zdarma!

  • Ahoj, já si ING konto zařídila před týdnem:-) Jinak mám také spořící účet v rámci své banky, ale tam není tak veliký úrok, jak u ING. Pokud máš penízky, které tam dát, tak si myslím, že je to dobrá věc. Je to zadarmo a vlastně na tom vyděláš... A dá se snadno zařídit přes net.

  • Ahoj, mám také ING konto. Je to jednoduché, zařídíš si to přes internet, posíláš si tam peníze a kdykoliv k nim máš přístup (do tří pracovních dnů ti přijdou zpět na účet, když potřebuješ). Sice se tam stále mění ty úroky (v závislosti na aktuální ekonomické situaci), ale pořád je to nejvýhodnější, pokud chceš mít ke svým penězům přístup a chceš mít možnost je kontrolovat přes internet. Já ho mám asi dva roky a jsem s ním naprosto spokojená (jen doufám, že už se úroky zase začnou zvyšovat :))

  • ahoj, já mám červené konto u poštovní spořitelny..žádné popatky, ale aby se Ti to úročilo těmi více procenty, tak tam musiš mít nad 50000, jinak to nemá vůbec cenu, ale převádět na svůj účet u jiné banky můžu kdykoli a kolikrát chci, vše zdarma a platbu tam mám hned druhý den...Akorát ty úroky se pořád snižuji....

    Mbanka, kde mám běžný účet, který mě také nestojí ani korunu (i když podmínky-pro dosažení nuilových nákladů na užívání spřísnili), nabízí také spořící účty také bez poplatků, ale jsou tam omezeny převody na běžný účet (můžeš zadarmo převádět třeba jen 1* do měsíce a další převody jsou už zpoplatněné, také platební karta k těmto účtům při pořízení něco stojí, pak už myslím nic...

  • Já mám ING konto už také několik let a je to výborné. Jediný malý háček je v tom, že z tohoto účtu můžeš penízky, když je chceš vybrat, převádět pouze na předem určené účty (max. 3), co si vypíšeš při zakládání účtu, jinam to poslat nejde. Tak je potřeba dobře zvážit, jaké to budou a využít všechny tři, protože změnit cílové účty se rovná změně smlouvy a to se dělá poštou (ledaže bys zašla přímo do jejich kontaktního centra) a to je trochu zdlouhavé. Ale počet převodů už pak omezen není, žádné skryté poplatky taky nejsou, úrok sice momentálně není nijak závratný, ale pořád vyšší než v běžných bankách (kde navíc většinou musíš mít nějaký minimální zůstatek na ty vyšší sazby, to tady není, úrok v ING je pro všechny i kdybys tam měla jen tu minimální tisícovku). Takže já rozhodně doporučuju.

  • pajji, ja mam ing konto uz docela dlouho a je pravda ze je ten ucet opravdu sporici hlavne proto ze clovek nema k tomu uctu kartu, takze kazdou platbu si rozmysli rozhodne podrobneji, nez kdyz jenom vytahnes kartu a proste zaplatis, ptz tam ty penize jsou. posilame tam pravidelne urcitou castku, a pak z toho vybirame kdyz je potreba, ted treba na vybavicku na mimco. jinak tam nejaky penize nechavame "lezet" kdyby nahodou nejaky prusvih, at si clovek nemusi pujcovat. jsem s tim opravdu spokojena, ovladani pres internet v pohode a vypis papirovej jednou za rok staci az az.

  • donalabuznice22.9.2020 23:32

    Já jsem si nakonec vybrala spořící účet na základě srovnání z https://www.duofinance.cz/sporici-ucty-srovnani a rozhodně toho nelituji. Díky tomu jsem totiž našla spořící účet, který má naprosto bezkonkurenční úrok, takže dokáži alespoň částečně řešit problém s inflací

  • ivanka08730.11.2022 9:29

    My jsme měli dříve americkou hypotéku a tak jsme zvyklí už na spořící účty v USA. Asi mě pochopíte s tím, když řeknu, že ty směšné sazby 0,5 % a 0,75 % jsou opravdu k ničemu. Zvláště pak když je inflace 18 %. To je hrozné. Proto mě napadlo si přes https://www.mycoiner.cz kryptoměnové směnárny nakupovat alespoň nějaká aktiva která poráží inflaci.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist