spoření pro dítě??

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34650 25.8.2011 12:01

Ahoj maminky, ráda bych se zeptala, zda svým ratolestem nějak spoříte nebo máte nějaké pojištění. Pořád nad tím tak přemýšlím a říkám si, že by to nebylo od věci mít alespoň nějakou úsporu, pro jejich studia nebo koníčky, až budou větší.
Myslím, že bych nějakou menší částku měsíčně ještě zvádla ušetřit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8925.8.2011 12:03

    Zatím nemá, ale budeme malé uzavírat nějaké spoření a ještě nějakou korunu budeme dávat do pokladničky doma.

  • Moje mamka nás nechala pojistit od malička. Nevím, kolik platila každý měsíc, ale jen pár stovek. Pojištění mi skončilo teď v 19 (ale ostatním sourozencům v 18 a mamka neví, proč mě jedinou pojistili až v roce :D) a dostala jsem 25 000,- a nějakou stovku k tomu, přesně nevím. Ale vím, že se ty peníze teď moc hodí, protože nastupuji na vejšku, tak si za to koupím notebook a pořizujeme za to věci do bytu, kde budu bydlet (budu v podnájmu, ne na koleji). A myslím, že mamka je taky ráda, že ty peníze teď máme, protože nevím, jak bychom to jinak všechno zaplatili. Je to hroznejch peněz. :(

  • Mě máma od narození spořila na stavebko. Když mi bylo osmnáct, tak mi řekla, že si to můžu kdykoliv vybrat, ale peníze tam posílala dál, v devatenácti jsme si z toho s přítelem pořídili byt;) myslím, že to není od věci a aspon nějaká koruna stranou se hodí, stavebko je nejlepší v tom, že s vybráním peněz musí souhlasit obá rodiče (když je to napsané na dítě) takže by to případný bývalí manžel, nebo prostě otec dítěte nemohl bez tvého svolení vybrat. Pak v osmnácti, to už je na dítěti. Jiná spoření může vybrat i otec aniž by tam kdykoliv poslal korunu. Vím to, protože mě se rodiče rozvedli, takže jsme to řešili...

  • Malému jsem uzavřela pojištění se spořením hned po narození. Má své spoření u Allianzu, jmenuje se Pastelka, tam je pojištěn i na úraz, nemoci a tak + se mu tam spoří každý měsíc nějaké korunky. Platíme za to 432,- Kč měsíčně. A ještě je dále připojištěný na mém a manželově životním pojištění, kdyby se opravdu nedej Bože něco stalo, tak aby to bylo opravdu všechno pokryté. Až mi skončí rodičovská, chci malému založit ještě spoření na studia nebo něco podobného.

  • Ahoj, já jsem malý uzavřela stavební spoření a pojištění na úraz, nemoci atd. a tam je taky nějaký spoření, ale minimální.

  • Já jsem malému po narození zařídila stavebko. Měli zrovna akci, že se neplatil poplatek za uzavření smlouvy. Jinak v rámci pojištění u OZP dostal zdarma na rok úrazové pojištění. Pak mu ho prodloužím.

  • Já vím, že nám naši taky nějakou tu stovku spoří, v září mám 18 a dostanu v lednu 50 000Kč, prý to budu mít jako věno na svatbu a pokud naši neutáhnout VŠ, tak se z toho bude na to muset vzít :) podle mě je dobré spořit :)

  • Ahoj, taky jsem nad tim premyslela. Kamoska uzavrela svoji male neco na poste a pry to je bez poplatku pro prcky. Pokud mas ty nejakou pojistku, tak se zkus zeptat tam kde ji mas, delaji to jako pripojisteni a dokonce myslim ze u sporky to bylo velmi vyhodne,ale to bylo pred rokem kdyz byl u me pojistovak. Ja mam termin za mesic a mam v planu urcite uzavrit stavebko jak se prcek narodi. A jeste si chci zjistit jak uz tu psali holky, ze sporis neco kazdy mesic a v 18ti to dite dostane a muze si z toho bud zaplatit ridicak, notas, no cokoliv. Za nas se dostavalo 15-20tis, ted je to asi vic anebo zalezi jakou budes mit smlouvu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 443 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist