společné bydlení s spřítelem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #81546 25.10.2013 8:25

Dobrý den.Nevím jak mám navrhnout přítelovi kdo co bude platit,když se rozhodneme spolu bydlet ve společné domacnosti,v péči mam dvě děti.Jestli dame společně finance do hromady,nebo vše budeme platit na 1/2,nevim co by pro nas bylo lepší.Přítel ma dvě děti a docházely by k nám co 14dní na víkend.Jak to vyřešit s jídlem?Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8925.10.2013 8:38

    Předně bych se dohodla, zda klidně bude "živit" Tvé děti a pokud s tím nebude mít problém, řešila bych finance jako naše, ne moje a jeho. Tudíž mějte společnou kasu a neřešte, co kdo platí. Prostě pokud jednou budete bydlet spolu, měli byste vše řešit jako pár, ne jako samostatné jednotky :) Prostě bych vše řešila dohromady, pokud s tím oba souhlasíte :)

  • mě vyhovoval model, že měl každý svoje peníze, ale dle příjmů se dávaly i nějaké peníze na hromadu a za ty se platit byt, jídlo pro všechny, věci pro společné praní a úklid, telefon a věci pro vlastní potřebu si platil každý z nás sám stejně tak jako dárky pro svoji rodinu (každý to pojal jinak). Vždycky něco ze společných peněz zůstalo, takže i na kino a občasnou večeři či sport zůstalo. Na větší nákupy jsme se skládali nebo nábytek kupovali každý něco.
    Nastavené to bylo dobře, takže nám to tak vyhovovalo.
    Přítel vydělával víc, ale měl drahého koníčka a musel pořizovat i dražší vybavení pro svou práci, to jsem já dotovat nechtěla. Kdo na co měl to si taky za své nakoupil a bez dalších zbytečných řečí a zdůvodňování. Dovolená se taky platila tím stylem, že se to jakoby vyrovnalo. Jeden zaplatil cestu a pobyt, druhý jídlo a výlety se vstupným.
    Ono jde o to, jak se domluvíte a co vám bude vyhovovat.
    Mí rodiče dávali peníze na hromadu a hádky byly snad stále, pořád se řešilo kdo si kolik a na co vzal.

  • petulinkaa1325.10.2013 17:50

    my od zacatku si nechali s manzelem kazdy svuj ucet,ale penize byli spolecny,takze se vybiralo z obou uctu a platilo se co bylo potreba :-) kazdy jsme meli a mame pristup na ten druhy ucet :-)

  • Žijeme spolu s přítelem skoro šest let, máme pětiletého syna, každý máme svůj účet a platíme vše na půl. Dárky kupujeme a dáváme společně. Zatím to funguje.
    Přítele se zeptej, co navrhuje - ať se vyvětí první ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist