spinkani

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24829 20.1.2012 11:19

Ahoj holky,mam na vas takovou otazecku.Jsou nam 3 tydny.Plne kojime ale Eliska me nechce spinkat v postylce. Nakojim ji ona u toho vetsinou usne tak ji prendam do postylky ale behem 10min.je vzhuru a place.A vim ze ted delam chybu ale vezmu si ji sebou do postele a tam do 5 min.usne jak spalek a ty 3 hod.me spinka.Nechci ji nechavat moc dlouho plakat rve me to srdicko.Myslite ze si uz takhle mala zvykne na to usinat se mnou.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zvykne si na to 100% ;-)...ale poradila bych ti ji zabalit ji do zavinovačky nebo alespoň do nějaké dečky..podle mě se bude pak cítit mnohem bezpečněji a bude spinkat. Je to ale jen můj názor a z otázky není patrné, jestli to tak neděláš.

  • Osobně v tom nevidím problém, mám 3 děti-jen to prostřední se mnou opravdu nechtělo spát-přitom já jsem nebyla proti a brala jsem si je na noc do postele už v porodnici, ale doma pak u mně bylo neklidné a i když jsem při kojení usnula, jak mám ve zvyku, probudilo mě a donutilo přeložit do kolébky, kde spinkalo klidně a spokojeně. Ale ty ostatní 2... Zvlášť, dokud kojíš, je pro Tebe určitě příjemnější a pohodlnější, pokud spíte spolu-při kojení prostě můžeš usnout a na kojení se nemusíš ani pořádně probudit, akorát bych ji naučila alespoň usínat v postýlce(bez ukojení), aby tam spala tak do 1.ho nočního kojení-(nebo přes den) jakmile umí usínat v postýlce, jednou tam bude spát až do rána. Ale nemusíš hned, já to učila až asi v 7mi měsících a třetí den už to uměla. Jinak dítě si samozřejmě zvykne na vše, ale lepší je počkat a zatím mu dát to, co potřebuje a jestliže si začne opravdu vymýšlet-po půl roce a víc, tak pak si ho budeš muset srovnávat tak jako tak, ale malé miminko si nevymýšlí, naopak, pokud má tu potřebu spát teď s Tebou a Ty mu ji nenaplníš, může se Ti to, až bude starší vrátit. Možná snad pomůže, vcítíš-li se do miminka-kde bys chtěla spát ty být jím a zda by se Ti líbilo usnout někde-v Tvé blízkosti a probudit se jinde a samo-to je totiž ten problém, dítě, pokud usne, by se nemělo přenášet-buď by mělo usnout u tebe a probudit se také u tebe nebo by mělo být ještě při vědomí, když ho přenášíš.

  • to si piš, že si na to zvykne, malé děti jsou strašné potvůrky vyčůrané. Taky jsem si syna takhle rozmazlila, ale vůbec mi to nevadí a užívám si to :-)

  • zvykne si na to 100% a budes jit tam mit do 3 let:-o

  • Ahojky, nám je měsíc a přes noc spinká jen v postýlce, naštěstí vždycky hnedka usne nebo kňourá jen malou chviličku a usne :-) Ale přes den ho také do postýlky moc nedávám, protože jakmile ho tam dám, tak se hnedka vzbudí. Tak ho mám u sebe na dece nebo na lehátku anebo spinká v kočárku :-)

  • Já tohle neřešila, je to malé miminko a touží po mamince, vůbec si nezaděláváš na problém, ono se to časem upraví samo, měla jsem to samé s oběma dětma a dneska sami spinkají v pelíšku a ve svém pelíšku naprosto v pohodě, většímu jsou tři a menšímu 14 měsíců, toho si občas vezmu k sobě, protože má problém z bříškem a někdy ho v noci budí křeče, ale jinak spinká sám. Takové ty metody nechat vyřvat a nebo ono si zvykne neuznávám, jak mi řekli v porodnici, když malý plakal a já se ho snažila utišit-vemte si ho do postele a uvidíte, jak bude spinkat, dyť je to malé mimino a potřebuje cítit mámu a to mi řekla dětská sestra, tak kolem 50 let, takže jsem si ho od té doby brala, chovala, jak jednoho, tak pak druhého a žádný zlozvyk z toho neměli, když přišel správný čas, já zaačala kolem 3 měsíců, začala jsem je učit spát v pelíšku a v 6ti měsících už spinkali jak fíci, budili se jen na mllíčko a zase spinkali dál...

  • Martasek8921.1.2012 10:52

    Moje malá taky spíše usne v náručí, než sama. Přes den to zvládne, ale večer ne. Usíná pozdě a musíme ji drndat. Jak zabere, po položení do postýlky v pohodě spí. U nás vůbec neexistuje, že by spala s náma. Vezmeme si ji k sobě večer, nebo ráno chvíli, ale spát s námi prostě ne. Má postýlku a my postel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist