špenat a rizoto
Ahoj holky, potrebuji poradit, jak se dela spenat kdyz koupim zmrazeny? muzete mi to napsat podrobne jako pro debila? chci ho udelat s bramborem a veprovou peceni a pak by me zajimalo jak se dela rizoto s kurec. masem a kukurici, taky podrobnejs,moc dekuji,budu vam vděčná
))
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
12.9.2010 8:53Ahojky, špenát rozmrazíš na mírném ohni (nebo ho nech povolit a pak odlít vodu), ochutíš ho solí, pepřem a česnekem. Nakonec si zpěň cibulku na sádle a zapraš ji moukou a přidej ke špenátu. Můžeš do špenátu před dáním cibulky dát i trochu mléka, je pak jemnější.
No a rizoto: já dělám zvlášť rýži a zvlášť maso. Maso na kostečky, osolím, opepřím a dám na rozpalený olej, opeču ho, pak přidám cca 2ližku sladké papriky zamíchám a zaleju vodu a dusím do měkka. Mezi tím si udělám rýži, na cibulce ji osmahnu, osolím a zaliju vodou (před tím jsem si spařila horkou vodou a promyla pod vodou tekoucí), přidám kukuřici a hrášek a vařím ji do měkka. Až je obojí hotové, smíchám vše dohromady a chvilku povařím. Při podávání dám nahoru nastrouhaný sýr. -
12.9.2010 15:45Ahojky, tak špenát dělám stejně jako Barrbora, ale místo mléka dávám smetanu. A rizoto dělám jen když zůstane pečené maso z předešlého dne, které pak nakrájím, dám k tomu jakoukoliv zeleninu, dusím, dokud nezměkne (někdy k tomu přidávám protlak nebo kečup) a pak jen zamíchám s rýží a na talíři posypu strouhaným sýrem.
-
12.9.2010 20:15Zkuste rizoto podle naší mamky, dělám ho tak po ní a je skvělý! V kastrolu si zpěním cibulku, na ni mrsknu zeleninu, zbytek pečeně nebo co tam chci dát (pokud dávám syrové maso, tak nejdřív opeču masu, stačí aby se zatáhlo), chvíli opeču, pak na to nasypu 1 díl rýže (hrnek), opět opeču, osolím, opepřím a zaliju 2 díly vody. Celé to přiklopím pokličkou a hodím do rozehřáté trouby. Jakmile se voda "vsákne", je hotovo. A je to mňam! Stejně dělám i je přílohovou rýži, prostě na cibuli a do trouby - žádná starost a dobrota
