špenat a rizoto

Otázku položila: Anonymní uživatelka #28623 11.9.2010 23:17

Ahoj holky, potrebuji poradit, jak se dela spenat kdyz koupim zmrazeny? muzete mi to napsat podrobne jako pro debila? chci ho udelat s bramborem a veprovou peceni a pak by me zajimalo jak se dela rizoto s kurec. masem a kukurici, taky podrobnejs,moc dekuji,budu vam vděčná :-)))

Moc děkuji holky, takze kdyz vyndam zmrazeny spenat tak ho dam do hrnce s vodou? a kolik tak vody? a u toho rizota, to normalne vysypu ryzi do hrnce syrovou,osmazim na cibulce ( to se nepripálí?) a pak zaleju vodou a kolik vody??? takze je blbý,kdyz mam ryzi v pytlíku?! moc dík, pomohly jste mi,jeste tak zkusena nejsem,ale snazim se!! :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, špenát rozmrazíš na mírném ohni (nebo ho nech povolit a pak odlít vodu), ochutíš ho solí, pepřem a česnekem. Nakonec si zpěň cibulku na sádle a zapraš ji moukou a přidej ke špenátu. Můžeš do špenátu před dáním cibulky dát i trochu mléka, je pak jemnější.

    No a rizoto: já dělám zvlášť rýži a zvlášť maso. Maso na kostečky, osolím, opepřím a dám na rozpalený olej, opeču ho, pak přidám cca 2ližku sladké papriky zamíchám a zaleju vodu a dusím do měkka. Mezi tím si udělám rýži, na cibulce ji osmahnu, osolím a zaliju vodou (před tím jsem si spařila horkou vodou a promyla pod vodou tekoucí), přidám kukuřici a hrášek a vařím ji do měkka. Až je obojí hotové, smíchám vše dohromady a chvilku povařím. Při podávání dám nahoru nastrouhaný sýr.

  • ahoj, špenát dělám stejně a přidávám ještě vajíčko, mléko tedy ne. jako první zpěním cibuli a do ní rovnou zmrazený špenát. a občas přidám i jíšku instatní. pohlreicha by klepla pepka :)

  • Ahojky, tak špenát dělám stejně jako Barrbora, ale místo mléka dávám smetanu. A rizoto dělám jen když zůstane pečené maso z předešlého dne, které pak nakrájím, dám k tomu jakoukoliv zeleninu, dusím, dokud nezměkne (někdy k tomu přidávám protlak nebo kečup) a pak jen zamíchám s rýží a na talíři posypu strouhaným sýrem.

  • Zkuste rizoto podle naší mamky, dělám ho tak po ní a je skvělý! V kastrolu si zpěním cibulku, na ni mrsknu zeleninu, zbytek pečeně nebo co tam chci dát (pokud dávám syrové maso, tak nejdřív opeču masu, stačí aby se zatáhlo), chvíli opeču, pak na to nasypu 1 díl rýže (hrnek), opět opeču, osolím, opepřím a zaliju 2 díly vody. Celé to přiklopím pokličkou a hodím do rozehřáté trouby. Jakmile se voda "vsákne", je hotovo. A je to mňam! Stejně dělám i je přílohovou rýži, prostě na cibuli a do trouby - žádná starost a dobrota :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 694 otázek, kterým se dostalo 273 820 odpovědí a 411 010 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se