špatný zrak po porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30007 22.10.2011 21:41

Ahoj holky, prosím vás, zhoršil se některé z vás zrak po porodu? Mně šíleně, na jedno oko vidím téměř jen rozmazaně :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky mě ano nosím brýle na dálku mám 1,25 a 1,5 dioptrie

  • Ahojky, ja mam mesic po porodu a na jedno oko vidim rozmazane a porad cekam, ze se to upravi, tak uvidim jestli nebudu cekat zbytecne.

  • taky se mi to stalo, trvalo kolem půl roku, než se mi to spravilo

  • micika23.10.2011 9:23

    Ahoj,i mě se to lehce rozhodilo,mám 8měsíců po porodu, jenže pak sem zjistila že sem těhotnáa bavila sem se o tom s optikem tak že je to nápor na tělo,stejně jako to odskákaj vlasy a zuby tak i zrak...napsal mi jiné dioptrie a bud časem spadnu zpět na původní,nebo už ne

  • ahoj, tak ja jsem teprve ve 27tt a uz ted se mi to obcas stava, tak hodku po tom, co se vzbudim vidim v podstate jen rozmazane, nebo kdyz jsem unavena. Nikdy predtim jsem s ocima problemy nemela a ani bryle nenosim. Proto me to celkem dost vydesilo. U prvniho tehu se mi to nestavalo. Pockam, jestli to neprejde a kdyz tak si skocim k ocnimu.

  • Mě naštěstí ne, před dětma (před 9ti lety) podstoupila laserovou operaci a z 5ti dioptrií mám i po 3 vag. porodech stále nulu, ale nepopírám, že jsem procházela i několik let po operaci mlhavého vidění na dálku (spíš než porod bych na to řekla mělo vliv roční období-po zimě, protože to nenásledovalo okamžitě po porodu. Oči mi špatně zaostřovaly, měření nic neukázalo a vždy po čase jsem viděla zas normálně, aniž bych s tím něco dělala, ted´ už jsem špatně zaostřovací období zase dlouho neměla, tak nevím, co to bylo. Dr. říkal, že to může být způsobeno třeba nedostatečnoým zavlhčováním oka.

    Každopádně být Tebou, tak si rozhodně zajdu k očnímu lékaři na vyšetření.

  • evca.knytlova23.10.2011 12:54

    Ahojky, nemůžu říct, že se mi zrak přímo zhoršil, ale už se neobejdu bez brýlí. Mám brýle na dálku několik let, ale jen slabé 0,5 dioptrie což by někdo řekl, že to nic není. Před těhu jsem je skoro nenosila, jen když jsem měla opravu unavené oči z práce - z PC nebo od televize tak jsem je potřebovala. No a po porodu mám sice pořád stejné dioprie, myslela jsem, že potřebuju silnější, ale na očním mě ujistili že ne, tak jsem se ptala proč tedy nemůžu za celý den sundat brýle z očí. No bylo mi řečeno, že je organismus s tím celodenním beháním kolem prcka víc unavený a že ty oči prostě tak nezaostří. Mimochodem sestřička mi tam řekla, že taky stárnu tak co bych chtěla, no to mě teda potěšila.

  • To slyším poprvé, že by se zhoršil zrak po porodu :-O

  • koliaska1051.7.2022 2:20

    To, že by se zrak zhoršil po porodu asi taky slyším poprvé. Mně se teda od porodu také trochu zhoršil zrak, ale u sebe to spíš přičítám věku. Každopádně začínám hodně přemýšlet nad tím jestli si třeba z https://www.hotovebryle.cz/ neobjednat nějaké brýle a nezačít je nosit. Například se čtením drobnějších textů už mám opravdu problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist