špatný spermiogram

Otázku položila: Bývalá uživatelka #161651 8.2.2016 17:39

Hezky den, předem se omlouvam za pravopis ale pisu z mobilu.
Dnes jsme byli na spermio který dopadl spatne. Neřekli ze je to je to neplodnost ale velmi tezko se s temito vysledkama bude "pracovat". Partner je z toho hodne spatny a to ze nam to nejde ted automaticky dava vinu sobe. :(
A chci se zeptat jak to ted bude pokracovat dal?da se to nejak resit nebo alespon udelat neco pro to aby sr to o trochu zlepšilo? Doufam ze to neni hned duvod k tomu abychom sli na uměle oplodneni. Jsme z toho dost spatni hlavne tedy partner. Jak tedy dal? Dekuji za jakekoliv rady a doporuceni.

Holky, moc Vám všem děkuju za názory, útěchy, rady atd. Docela nám to pomohlo a neztrácíme naděje. Proto děkuju tady a všem čím jste přispěli k mému dotazu. Než bych poděkovala každé zvlášť, to by bylo na dlouho:-) Tak ještě jednou velké dííííííky !!!:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Partner mel taky dle Gennetu spatny spermiogram, doporuceno ivf + icsi a pri kontrolnim spermiogramu (jinde) za tri mesice vse v poradku. Koupila jsem mu fertilan, ale myslim, ze staci i selzink - ten bere ted. Spermiogram se muze dost menit, hodne ho ovlivni treba to, jestli byl muz nemocny. Zkuste nejake ty vitaminy a za dva az tri mesice novy ;-)

  • Sestra to měli s manželem taky tak. Bohužel jim spermiogram dopadl špatně a museli jít na umělé oplodnění, protože by jim to normální cestou nešlo :-( Teď ale mají báječnou jedenáctiletou dceru. Druhé děťátko se jim už nepovedlo, ale to tak ěkdy bývá :-( Přeju hodně sil a určitě se to povede. Mnoho štěstí.

  • nez odpovim,muzu se zeptat, kde jste na to byli?

  • Na zaciatok mu staci zinok, selen. Ked spermiogram nedopadne dobre, tak sa automaticky muz posiela na kontrolny spermiogram. Takze zatial nevesajte hlavu. pred mesiacom sme boli na IUI /inseminacia) a partnerov spermio bol hrozny. Nezadarilo sa a tento mesiac sme isli znovu a vysledky mal vyborne....takze ja by som vysledok urcite na tvojom mieste chcela potvrdit. Ak bude predsa len zly, tak vitaminy (tie moze zacat brat uz teraz, nic tym nepokazite), zdravy pohyb, vychadzky do lesa. Pripadne ak to bude nadalej zle netreba ist hned na IVF, IUI mi pride na zaciatok ako lepsia alternativa. Nenechajte sa rozhodit, drzim palce;-)

  • Taky mamželovi dopadl špatně...chtěli jsme na ivf ale ještě před zshájením jsem otěhotněla :-) Uvidíme, jestli se podaří i druhí, mám v plánu manželovi koupit vitamíny...no záleží na vás, Ivf je nároční finančně i psychicky...nám v caru vyloženě neřekli, že to nepůjde, ale proto, aby to vyšlo, do sebe musí vše klapnout...záleží kolik máte času...pokud můžete třeba ještě dva tři roky pracovat cestovat atd. Aniž by jste se na muminko upínali, ještě to odložte. Pokud se s tím nesmíříte, šla bych do ivf...jo a vím o dost případech, kdy se pár domluvil v caru a před nástupem otěhotněl :-)

  • Veronika328.2.2016 20:44

    Chlapovi dopadl spermiogram špatně, bohužel to byla příčina mých potratů-nepomohli žádné vitamíny a to jsem jsem jich víc než dost chlapovi koupila a on je bral poctivě, zdravý pohyb měl a má-sportuje. Záleží v čem je u vás špatný spermiogram. Loni jsme byli na transferu a teď máme 1,5 měsíční holčičku a mrazáčka-sourozence. Neříkám, že to není náročné finančně a psychicky, ale za to mě to stálo.

  • hrwjg8.2.2016 20:45

    Ahoj, nebuďte z toho špatný, pokud tam nějaký dobrý spermie jsou, tak se s tím ještě pracovat dá ;-) my jsme tohle prožívali loni na podzim, šli jsme i na IUI, která se nepovedla, a nakonec - světe div se - se nám to podařilo přirozenou cestou. Teď jsem ve 13. tt. Nasadili jsme přípravek Reproman, který užíval partner měsíc, a taky přestal spát v trenclích a sprchoval se studenou vodou. Nevím, co z toho pomohlo, ale myslím, že taky to, že jsme se oba i přes špatný výsledky podrželi a snažili se zůstat v klidu. Držím moc palce!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist