spani miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #222232 18.4.2016 0:21


Maminky prosim o informaci jak vam spinkaji ci spinkali 6 tyd. miminka. Vim, ze kazde miminko to ma jinak, ale i tak by me zajimal vas nazor a zkusenost.
Maly nam od prichodu z porodnice spal po vecernim koupani vzdy minimalne 3-4 hod a pak se budil po 2 hod. Ale posledni tyden se nam budi po vecernim koupani po 2, max 2,5 hod a k ranu uz dokonce po hodine.
Myslela jsem si, ze cim bude starší tak se interval bude prodluzovat, a ne zkracovat.

  • 18.04.2016 21:58:30 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko18.4.2016 7:03

    Nějaký ustálenější režim (a tedy i co se spaní týče) se začíná utvářet až cca kolem 3. měsíce. A i to je jenom "učebnicová" domněnka. :) Každé dítě je jedinečné. Jinak nelze vyloučit, že to, že se poslední týden budí v noci častěji, je součást růstového spurtu. Ten se taky může projevovat různě intenzivně u různých dětí, u některých ho maminky ani nezaznamenají, u jiných jsou to vyloženě prořvané dny. Nicméně pokud už se projeví, tak ho poznáš častějším dožadováním se kojení. Jeden z nich bývá právě kolem 6. týdne. Tak uvidíš, zda se to za pár dní třeba opět nezklidní.

  • Mala ma 3,5mesice a stále se budí co dve hodiny. Je to moje třetí dítko a u tech dvou předchozích to bylo taky tak. Zacali déle spát kolem 5.měsíce,tak snad to bude i ted u holčičky. Už se tesim na vice spánku :-):-)

  • malý měl včera 6 týdnů a spí od sedmi asi do tří, pak kojení a spí až do půl sedmé... Ale je fakt, že přes den kojím co dvě hodiny...

  • Nechci te deyit, ale moje dcera jako miminko vstavala tak 3x za noc. Pak se to zhorsilo a vstavala mi treba i 10 x v noci. Bylo to strasny. Celou noc spi az od dvou a pul let. Ale na druhou stranu syn spal celou noc uz kdyz mu bylo pul roku. Kazde dite je jine. Jen proste vydrzet. Treba ma rustovy spurt a ten zase brzy,prejde;-)

  • Moje dcera má dnes 6tydnu a v noci vstává 1-2x, vecer se naji okolo 21h pak mezi 1-2h vstává pak mezi 3az5 a pak ráno okolo 6-7 ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist