spánek měsíčního miminka

Otázku položila: Ivka82 11.3.2012 18:03

ahoj holky mám měsíční miminko a přes den mi nechce moc spát. Když doma zaspí slabou půl hodinu jsem ráda. Většinou mi usne u kojení nebo v náruči a když si myslím,že už spinka tvrdě a chci jej položit do postýlky najednou otevře očka a je po spaní. Jedině kde se mu daří je kočárek. Měla jste některá taky takovej problém?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, vítej do klubu, všude čtu, jak miminka mají spát tolik a tolik hodin denně, nám jsou 4 měsíce a malá nespí nic moc, teď už se přibližuje teda tabulkám a spinká co 2 hodinky cca 45 minut, ale od cca ukončeného 1. měsíce to máme stejně jak ty. Ale za to spinká pěkně v noci, holt každé mimčo není spáč. V Kočárku mi malá taky spinká, ale asi tak hodinku, víc ne. Jak ti spí v noci?

  • jj, tak přesně takhle jsme to měli mi, musela jsem uspavat v naručí a když jsem si myslela že spí položila a za pět minut oči otevřeny. A v kočárku vydržela klidně 4 hodiny, takže doma přes den max. pul hodiny a pak odpoledne do kočáru a tam spinkala, když jsme nemohli ven tak jsem ji vozila doma v kočáre v hale jak usnula tak pak už spala. Ale za to v noci spala celou noc i ted spí, už je nám pul roku, a přes den spí tak mezi jidly vždycky pul hodiny, ale to už nastestí spinkaá sama v postylce a pak v kočáre tak hodku až dvě.

  • Jojo, taky mi to připomíná mého nespavce. Spinkal krásně v kočárku, teď už ani to ne, spinkal docela pěkně v noci, budil se tak dvakrát, ale jenom tak do čtvrtého měsíce, pak začali růst zuby a i noci stály za to. Nakonec spinkal tak 3x půl hodiny. Nejhorší bylo, když byli mrazy a nesměli jsme ven, doma mi usnul jenom v košíku, kde jsem ho musela drndat. No teď jsem ho naučila usínat v postýlce i přes den, nejsem zastáncem vyřvávání, ale už se nedalo nic dělat, ale jelikož večer je zvyklej usínat sám, tak to nebylo tak hrozný, já bych to totiž jinak nevydržela. Občas teď co se kutálí a tráví většinu dne na bříšku, tak spinká trochu déle, ale není to vždycky, dneska jsem mu to naplánovala jenom na dvakrát. Asi dal poprvé 3/4 hodiny a podruhé asi hodinu. Prostě některé děti spinkat tolik nepotřebují, jinak zase mi kamarádky říkali, počkej až Ti nebude tolik spát a jejich roční děti spali víc než moje malé miminko, takže si říkám, horší už to nebude. Ale možná to bude lepší, jak se víc hejbe, tak se trochu víc unaví. V kočárku usne většinou krásně a vydrží spinka déle.

  • duramura12.3.2012 19:55

    treba to tak nektere deti maji - co pres den skoro nespi, spinkaj hezky v noci :-) u nas je to to same, male je 7 tydnu a sotva ji pres den uspim a zacnu neco delat, uz se budi...v kocarku spinka, v noci ji na krmeni musim budit - snad by byla schopna prospat celou noc. a to se mi nekdy ani nepodari ji probrat ;-)
    ja si teda nestezuji, horsi by to bylo naopak :-D i kdyz je to nekdy narocne a domacnost holt stoji...ale od te doby co zacala vnimat a "hrat si" se to da :-p

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist