soud o dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #30675 21.3.2011 19:10

mám dítě s expartnerem, rozešli jsme se ještě před porodem a protože jsme se nebyli schopní na ničem dohodnout není uveden jako otec (vyslovil podezření, že dítě nemusí být jeho, na matriku jít odmítal). Podal žalobu na soud, požaduje určení otcovství a chce dítě do své péče.
Kdo jste zažili soud o dítě, jak dlouho to asi všechno trvá než soud dojde k rozhodnutí?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak u nás je to trošku jinak, manžel má z předchozího vztahu dítě a napíšu co vím od známých, sama jsme se o dítko nikdy nesoudila a musím říct, že máš moji velkou podporu, drž se!!!
    U soudu zohledňují, zda se s dítětem stýká, zda přispívá na nějáký věci, platí výživný, u soudu řekni vše co jsi zde napsala, že tě napadl, že dítě není jeho, odmítal jít na matriku atd., budou se asi i ptát proč jsi odešla, klidně vše řekni, že tě deptal psychicky.....budou chtít znát třeba i podrobnosti, sice to zní desivě, když to píšu, ale buď v klidu, ty to zvládneš, protože to neděláš jen kvůli sobě, ale kvůli malýmu!!! Zda se vůbec neozývá od narození malýho a nejevil doposud žádný zájem, hraje to na tvoji stranu, protože na to se dost dívají, pokud máš pro dítě zázemí, nestrádá atd., tak nemají důvod ti malýho odebrat a dát ho do jeho péče!!! Drž se!!!

  • Ahoj. Tak to je teda mazec. Nejdřív nic a pak i svěření do péče?? Holky Ti tu určitě poradí (já tomu moc nerozumím). To je teda strašný........

  • Ahoj, já to řešila před rokem i když otec tedy zájem o to dostat dceru do péče neměl, ale nikdy nevíš co se stane...šla jsem za sociální pracovnicí v daném bydlišti, vše vylíčila jak se otec chová, že neplatí vyžívné, dceru nenavštěvuje atd....zda je o prcka řádně postaráno z tvé strany není důvd proč by mu ho dali a i tak soud bude chtít od sociálky vyjadření, dříve se soudní řízení stejně neproběhne..
    držím ti palečky ať vše zvládneš

  • Být Tebou nebála bych se toho.Nedají mu miminko.Leda že by jsi měla nevyhovující podmínky a nestarala se.Atd atd..Celé těhu se nezajímal.dle mého laického názoru nemá šanci.Kolikrát nemá otec ani šanci ikdyž se matka nestará.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 581 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist