školné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50202 15.8.2011 16:42

Holky, je to trochu mimo, ale jaký máte názor na školené pro všechny VŠ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl15.8.2011 18:03

    Bohužel naše zem se vrací pomalu a jistě do středověku, kde školu si budou moc dovolit jen vyvolení. Ale má to své ale. Kde jsou ty lidi teď, kteří volili TOP09 proč nečetli jejích programový zásady? vždyť to tam jasně bylo napsané, že když bude TOP09 ve vládě zavede se škole, zdraží se poplatky u lékařů daně atd.
    Proč věřili někomu, jako je Kalousek? který byl ministrem financí už za dob když ve vládě byla KDU-ČSL? Vždyť ON se na té propasti dluhů podílel též a ne že za to může levicová vláda. Nejsem zastánce ani strany ČSSD či pravice, jsem takový ten střed. Ale za tohle by ty chlapi/ženský který dali hlas převážně pravicovým stranam měli dostat přes hubu z každý strany. Protože ten kdo četl programy všech stran tak věděl jak to dopadne pokud se do vlády dostane ODS+T0P09
    Proč někteří pořád volí ODS potom všem co vše pánové ty strany zpackali?

    školné je dalších jejích (podle nich menší zlo) jenže za pár let bude stát plný ANALFABETU protože si nebudou za chvíli lidi ani dovolit pitomé základní vzdělání...

  • Verousek8915.8.2011 17:39

    Já s tím také nesouhlasím. Někteří mají pravdu v tom, že spousta studentů se na škole akorát fláká, já jsem teď dodělala bakaláře a vidím, kolik lidí okolo mě se vůbec školou nezabývá, jen se tam tak plahočí k ničemu. Na druhou stranu platit za vzdělání, které má být dostupné pro všechny? ... Já za ty 3 roky jsem do školy nastrkala tolik peněz, že si nedokážu představit, že bych k tomu ještě musela platit školné :/ A nejvíc mě štve, že školy vůbec nemají úroveň na to, aby si ještě mohly vybírat školné. Kdyby školy měly opravdu kvalifikované profesory a student by si z té školy něco odnesl, tak bych to dokázala respektovat, ale takhle se mi to nelíbí.
    Ale na druhou stranu si říkám, kolik lidí dosáhne průměrného výdělku... v dnešní době to moc lidí není. Takže zatím to jako horkou věc nevidím, stejně se spousta věcí okolo toho ještě změní. Ale jestli to opravdu zavedou, tak spousta studentů na vysokou nebude moct jít, protože na to nebudou jejich rodiče mít peníze.

  • Já teď jdu na vejšku a štve mě to... V dnešní době člověk platí prostě za všechno! Když vidím, kolik naši do vejšky nastrkali peněz a to tam ještě nejsem!, hlava se mi točí. Je to fakt děs. Člověk se snaží, aby tento národ byl inteligentní, bylo co nejvíce vzdělaných lidí, ale přijde mi, že pak jsou na tom lépe ti, co si udělají výučák a od 18 si vydělávají. My se také budeme dřít a oni nám to nezapočtou ani do důchodu.... Strašně mě ti politici štvou a vyházela bych je všechny!

  • Simea15.8.2011 16:51

    Prijmat mene studentu, poskytovat kvalitnejsi vzdelani, opravdu jenom pro ty, co na to maj a ne pro ty co si to zaplati.

    Hodnoceni podle vykonu - tedy aby skola dostala dotace zpetne podle toho kolik procent studentu si po skonceni skoly najde praci v oboru. To by podle me bylo lepsi reseni nez skolne pro vsechny.

  • Na jednu stranu chtějí dosáhnout toho, aby studovali jen ti, co opravdu chtělí a neblokovali místo, ale kde na to dnešní lidi mají brát ??? !!! Já studovala VŠ, ale nechala jsem toho. Titul bych chtěla, ale poznala jsem skvělého chlapa, vdala se a protože jsem radši chtěla rodinu, zvítězilo mimi, které má teď 7 týdnů. Představa, že bych dlužila 100.000Kč a teď se šla zabydlet, no potěš koště. Už teď mi stačilo mít dluh 15.000Kč a už jsem myslela, že to jen tak nevrátím. Je jasné, že nás rodičové nebudou pořád živit, ale úroveň vzdělání strašně klesá. Lidi nejsou vzdělaní, protože teď na to nebudou mít a opravdu se v téhle době vyplatí téměř nejvíce mít výuční list. Plno titulů nám teď ani moc nepomůže, někdy berou i bez titulů, záleží kam, o praxi nemluvě, to už je největší průšvih moderní doby. Praxe není kde, hlavně, že ji vyžadují. Teď jsme rádi, že zaplatíme bydlení, uživíme děti a ještě střádat peníze na studium. Zase teď dávala peníze i škola - příspěvky na ubytování, či stipendia, tak to se tedy vše zruší ? Nakonec soukromá škola bude zbytečná, když se bude platit vše. Kdyby se vláda nezadlužila, nemuseli jsme žít na takové úrovni, na které žijeme !!!!!!!

  • Přijde mi to ujetý, proč by jsme měli platit za vzděláníí? Každý člověk přeci nemá na to,aby platil. Jsou to zloději a nejen ve školství...

  • Jenže když pak vidíš jak se někteří (zejména mladíci) na škole flákaj. Záměrně si prodlužují studium a živí je rodiče a školu platí stát, zatímco oni si užívají volna a flákání. Mám pár spolužáků, na VŠ jsme nastupovali společně a zatímco já už 5 let pracuju (a mám doktorát a atestaci), oni ještě pořád nejsou hotoví. V podstatě se flákají z mých peněz a to se mi moc nelíbí.

    Neříkám,že se mi líbí co vymýšlí současné vlády, ale na druhou stranu proč podporovat tyhle flákače? Chtělo by to alespoň stanovit, max délku studia a vše nad limit si platíš a zaplatíš si i zdravotní a sociální.

  • Ja se skolnym souhlasim. Nevim sice, do jaky miry se me to dotkne, ptz na VS uz jeden rok jsem, ale pocitam s tim, ze budu platit taky. Ale ono to nebude tak horky, na to si jeste par let pockame. Dneska kazdej breci, ze se vsude a za vsechno plati.. Ano, nic neni zadarmo. Nechapu poznamky k tomu, ze je to jen pro deti "zbohatliku". Platit se ma az zpatecne, ne "mesic dopredu". Ale i to by melo svuj smysl. Kdyz vidim jak to nekteri lidi flakaj - rikaji si "Neudelam napotreti, tak si to zapisu znova. No stress." ...kdyby se platilo skolny uz ted, tak by si studium planovali "usporneji". Alespon z tohoto pohledu to bude mit smysl - lidi si toho budou vic povazovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist