skarta místo RD - jak to tedy je?

Otázku položila: petulinkaa13 6.1.2013 17:53

Tak jsem se dozvěděla,že peníze z RD nechodi na ucet,ale je místo toho nějaká skarta,to platí nebo jak to je? NEVÍTE o tom nekdo? bylo by to dost na prd :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • normálně si pro ni běž a paní, co ti ji bude vydávat rovnou řekni, že to chceš přeposlat na svůj běžný účet, dají ti vypsat hned papír a převod zařídí oni sami, kartu si tak už nebudeš aktivovat. Jsou tam na to připravení a problém s tím nedělali.

  • skarty lze pak přeposílat na svůj účet, viz http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4

  • Na emiminu jsou ohledně sKarty 2 diskuse.Můžeš ji odmítnout,myslím.Ale úřednice to prý nevidí rády a vyhrožují zadržením dávek.Aspoň jsem to četla.Ale to jen straší.Něco je i na www.kverulant.cz.Já ji nechci.

  • Já když si teď byla v prosinci žádat na ÚP o rodičák, tak jsem tam do té žádosti vyplnila, že chci peníze posílat na můj účet. Nicméně Skarta mi stejně bude přidělena, ale nebudou mi na ní posílat žádné peníze. Paní na úřadě mi vysvětlila, že ji musí každý obdržet, neslouží pouze pro výplatu dávek, ale i jako tzv. identifikační karta s platností snad dva roky. Až si budeš žádat o rodičák, tak v žádosti zaškrtní, že chceš dostávat peníze na svůj účet, číslo svého účtu a je to. Lidi jsou z toho zmatený a zbytečně plaší, ale vlastně o nic nejde.

  • duramura7.1.2013 9:22

    kdovi, jestli te to este stihne postihnout :-)
    ja mam skoro rocni dito a Skarta mi stale neprisla ... dikybohu, snad ji do te doby zrusi
    a jinak, jak byly vasnive diskuze dle cestneho prohlaseni o trvalem pobytu, ze kdyz to nepodepisem, tak pozastavi davky, tak sem se na to vyprdla a nic se nestalo a pak stejne vyhlasili, ze to je dobrovolna akce :-) takze se hlavne do niceho aktivne nehrnout

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist