seznámení rodičů

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22796 28.12.2012 10:25

Dobrý den.
Ráda bych se zeptala, po jaké době jste seznámily svoje a přítelovy rodiče. Jsem s přítelem 10 a půl měsíce, já znám jeho a on moje rodiče. Dokonce jsem s ním i jeho rodiči byla v termálních lázních. A právě poslední dobou přemýšlím, jestli bysme je už neměli představit. Co myslíte?
Děkuju:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simea28.12.2012 10:32

    My jsme s pritelem pet let skoro a zatim jsme je neseznamili.

  • tak já asi nebudu ten nejlepší příklad, rodiče se seznámili až na svatbě, která byla po sedmi letech vztahu:-D:-D:-D

  • Simone28.12.2012 17:38

    Naši rodiče se navzájem poznali asi po pěti letech našeho vztahu, mají spolu poměrně dobré vztahy, ale nějak zvlášť se nekamarádí :) A seznámili se tak nějak přirozeně - když nás jeho mamka stěhovala, tak ji naši pozvali na čaj a s taťkou se poznali obdobně. Já bych netlačila na pilu a navíc si myslím, že po 10 měsících ani není důvod.

  • rodiče se znali pouze s rodiči jednoho mého partnera a to ještě jen proto, že se náhodně potkali na nějaké akci, tak už jsme je vzájemně představili. Poslední ex měl stále tendence seznámit naše s jeho matkou a nakonec jsem jen ráda, že k tomu nedošlo, ona byla paní dost vlezlá a otravovala by je ještě i teď, když už spolu nejsme. Sama si svůj spokojený život zařídit neuměla a ráda šťourala i do života ostatním a radila.
    Pokud máš tu potřebu je seznamovat, udělala bych to na nějaké společné akci (oslava tvých či jeho narozenin, společné sestěhování se, nějaká zajímavá akce někde v okolí nebo tak něco). Spíš aby tam byl ještě nějaký další program, první násilná setkání můžou dost drhnout, tak aby tam bylo ještě nějaké jiné téma k hovoru a měl každý možnost odejít, když mu to nebude sedět.

  • venysek28.12.2012 10:47

    Moje máma zná akorát manželovu mámu a to jen proto, že se nám obě náhodně sešly v autě, ale jinak se nikdo navzájem nezná :-) Jsme spolu 6 let, jsme 3 měsíce svoji a nějak jsme tu potřebu neměli :-D

  • jsme spolu už dlouho 5 let a kousek a rodiče jsme ještě neseznámili, a pokud do toho nepraštíme tak tu potřebu seznamovat rodiče nemáme, na svatbě by se totiž ty lidi kontrolovali.

    Přeci jen je to o vztahu nás dvou a ne o rodičích :)

    Mám ponaučení z trapasu, když sestra seznamovala rodiče jejího teď již manžela s naší rodinou. Fakt to byla šílená ostuda, a nechtěla bych někdy zažit něco takového aby se stalo mě. nejhorší je, když se sejdou "matky" jako má švagr. :O= Jeho matka napáchala takovou ostudu, že pak se ani neodvážila přijet na jeho svatbu, což švagra mrzelo, ale taky si oddychl že ona se tam nebude chovat jak nějaká čarodějnice.

  • My jsme spolu skoro 7 let a naši se poznali předloni na dovolené, ale nestýkají se. Ví, jak ti druzí vypadají a párkrát se bavili, když se náhodou potkají, ale myslím, že bližší vztah už ani nevznikne. Naštěstí;-)
    Na záměrné seznamování rodičů bych nespěchala, nevidím důvod.

  • Jeho rodiče zná pouze moje mamka a to se poznaly po 15-ti měsíčním vztahu. :)

  • Tak my jsme spolu 12 let, manželé jsme 2,5 roku a rodiče nás obou se poznali po necelých dvou letech našeho chození. Bohužel už nevím při jaké to bylo příležitosti, myslímsi, že zrovna narozeniny jednoho z nás, ale padli si do oka a do dnešní doby jsou přátelé a navštěvují se i bez nás. Já svou tchýni beru jako nejlepší kamarádku. Takovou tchýni jako mám já bych přála všem co mají s tchýní problémy, ta moje je k nezaplacení.

  • 10 měsíců neni moc dlouhý vztah. Představila bych je až spolu budete dýl ( několik let), např. až spolu budete bydlet atd. Radši nic neuspěchat. Kdybych já představovala rodiče přítelovím rodičům po 10měsíčním vztahu, tak bych se nedopočítala. Neber si to špatně :)

  • Single28.12.2012 14:21

    My jsme je seznámili po půl roce, když přijeli na přítelovi narozeniny.

  • :D No my jsme spolu rok a půl a oba známe rodiče toho druhého ale naši rodičové se ještě vzájemně pořádně neznají, nestýkají se. :) Teda mám dojem, že mamka zná jeho mamku, protože pracují ve stejné budově, ale nijak se spolu nestýkají. Možná taťku od vidění, když mě někam vezli. Mě se to zdá ještě brzo. Já bych se představila až to teprve bude nějak víc vážné, až se k sobě nastěhujeme atd... A pak možná nějakou náhodou, násilím ne. Možná kdyby o to sami projevili zájem. :-) My jsme ještě docela mladí, takže je na to času dost.

  • Naši rodiče se seznámili asi po roce a půl vztahu, když byli všichni na mém maturitním plese. Od té doby se viděli všichni 4 jen jednou, když přítelovo rodiče byli kvůli nějakým záležitostem v místě bydliště mých rodičů, tak je naši pozvali na kávu. A jednou se viděli jen naši tátové, když jsme se spolu stěhovali do nového bytu, tak pomáhali. Jinak se nestýkají, ale posílají si pozdravy a na Vánoce drobné dárečky. Dodám, že jsme s přítelem spolu 5 let.

  • Napsala bych to takhle: dokud spolu neplánujete zásadní životní krok (svatba, dítě), nemá smysl to hrotit. Výjimkou může být třeba promoce jednoho z vás, na kterou by se dostavili rodiče jednoho a zároveň by se chtěl stavit a popřát třeba i rodič partnera. Jinak bych to do té doby nechala čisto na náhodě a nic neplánovala. Jak zde zaznělo, nic ve zlém - naopak, držím palce, ale 10 měs. vztah zatím není nijak dlouhodobý a člověk by takto mohl pak představovat rodiče vzájemně co rok. A to uvaž, že je zcela zbytečné. :) U nás to vyplynulo nějak přirozeně samo od sebe, kdy moji rodiče a tenkrát ještě přítele maminka a babička projevili zájem se sejít a poznat. Bylo to cca po 3-4 letech chození. Od té doby mají hezký vztah, ačkoliv se nijak často nenavštěvují, spíš si několikrát do roku zavolají a posílají přání k svátkům.

  • Nemyslím, že je to nutné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist