šestinedělí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42406 28.11.2011 16:37

Holky, jsem 3.týden po narození dcerky a příští týden jsem s chutí přijala pozvání kolegů z práce sednout si před vánoci v restauraci, pokecat, dát si něco dobrého. Šokovala mě ale jedna kamarádka, která říkala, že by do konce šestinedělí nikam nešla, že ho celé strávila doma, v klidu, u mimča a poleháváním. Jaký na to máte názor a jak jste vy prožívaly šestinedělí? Fakt se nemám radši nikam ukazovat z obav před nějakou nemocí, infekcí?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem mezi kolegy v šestinedělí taky šla. Miminko mi hlídala babička. Osobně na tom nevidím nic špatného. Jen bych takový mrně netahala mezi větší množství lidí (v práci jsem ho byla ukázat až po šestinedělí). A co se infekce týče - jestli kojíš dáváš mu protilátky proti těm nemocem, které v restauraci eventuálně můžeš chytit. Pokud tam chceš jít - je dobré tam jít. Už kvůli psychické pohodě.

  • Martasek8928.11.2011 17:05

    Já jela s malou za mamkou vlakem 160Km, když malá měla 4 týdny. Ale bylo to léto, tudíž nebylo tolik bacilů kolem. Teď nevím, zda bych v zimě šla.

  • Pokud se citis dobre, tak byt tebou jdu, protoze i ty potrebujes vypnout a pak se budes citit nabita jak prijdes na jine myslenky :-) A vzdycky se najde nekdo kdo bude mit blbe kecy at udelas tak nebo tak, to je proste zivot..... Pokud je nekomu lip doma cele sestinedeli tak at je doma zavreny, taky ji to nikdo nerozmlouva. Ja taky potrebovala vypadnout co nejdriv a povykladat normalne a ne jen "miminkovski" A dokonce jsem byla s malym kdyz mu byl mesic i v nakupaku v kavarne na kavicce a to dodrzuju kazdy tyden tam mam sraz s nejakou kamaradkou.

  • ahoj, já teda nejdu, protože se bývalé kolegyně scházejí docela pozdě a to už je malej unavenej a abych šla na hoďku mezi kojením se mi nechce, hlavně to s malým nemůžu naplánovat, protože pokaždé jí jinak a jeho tahat nechci, i když už mu jsou skoro 4 měsíce (určitě by to bylo v nekuřácké restauraci). Právě teď vyžaduje hodně pozornosti a nespinká, ale když nám byly asi 2 měsíce, tak malej spinkal, byli jsme se nachvíli pochlubit. Já jsem se ze začátku šetřila, ale určitě jsem šestinedělí doma netrávila, chytit něco můžeš kdekoli, tak jestli opravdu chceš jít, tak bych šla. Je to jen tvoje věc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist