schizofrenie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #60487 20.10.2012 0:00

ahoj
je možné, že mám ve 20 letech schizofrenii? už pár let cítím, že začínám být míň a míň společenská, jsem náladová, tvrdohlavá, měla jsem pár temných dob v minulosti, tak to stím může souviset. Bývám dost sebekritická, často si kladu předem neúspěch.. mohla bych pokračovat, četla jsem si příznaky a u většiny jsem si řekla, ano to jsem celá já:( kam bych se s tím měla obrátit..?

také často usínám a jakokdybych pořád musela nad něčím přemýšlet a jěště hodinu pak nespím:( nebo jsem si kolikrát tím přemýšlením vyvolala pláč až depresi...

Dějuju všem za rady, ale s psychiatra mám strach z toho důvodu, že budu muset líčit proč přicházím a jiné věci...:/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A.t.i20.10.2012 8:37

    Ahoj, také si myslím, že jestli máš nějaké pochybnosti, tak vyhledej odborníka. Psychologa nebo psychiatra. Hlavně si nezkoušej diagnostikovat nemoci sama. Podle toho, co tu popisuješ, tak by schizofrenikem musel být každý druhý. Dle mne jde o nějaký druh deprese, ale to ti poví určitě jen doktor.

  • Ahoj,pokud na sobě pozoruješ nepříjemné změny nálad,určitě pomuže psychiatr.Myslím si,že o schizofrenii nejde.Možná depresivní porucha.Klidně vyhledej psychiatra,svěř se mu a on už si bude vědět rady:-)

  • Tezko rict zda mas schizofrenii,ale byt na tvem mste jdu k psychologovi, ted te vyslechne a nasledne doporuci co dal. taky jsem to jednou udelala a byla jsem spokojena, nasla jsem urcity smer.

  • podle příznaků toto ještě není schizofrenie, ta se projevuje jinak. spíš se jedná o depresi. pomoct by mohl psycholog, se kterým by jsi situaci probrala. psychiatr mnohdy dává léky příliš rychle bez toho, aby zjistil příčinu, léčí spíš následek. hledat na netu příznaky nemocí, tak si najdeš polovinu z nemocí, na které pomyslíš, protože mají mnohdy příznaky podobné nebo blízké jaké čas od času cítí každý z nás.

  • Sestřenici je 23 let a schizofrenií trpí již několik let. Bere léky, je "stabilizovaná".
    Zajdi za odborníkem a uvidíš, co Ti řekne. Rozhodně se neboj, nejsi první ani poslední mladá, která jde za psychologem, či psychiatrem.
    Hodně štěstí!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist