rozchod nebo rozvod a dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #92046 3.1.2013 18:10

Ahoj holky,
potřebuju trochu poradit. S bývalým jsme nebyli svoji , máme spolu rok a půl starou dcerku. A protože s ním není moc domluva, tak jsem podala návrh na péči, výživu a styk s dítětem. Akorátže to vypadá, že proti mě trošku zbrojí, tak mě zajímá, co mám asi tak očekávat. Prostě jaké máte vy zkušenosti s tímhle, pokud vám bývalý dělal potíže, tak co asi tak může..
Já jsem z toho právě docela na větvi. A doufám, že jen straší...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já se teď rozvádim a máme skoro 4 letého chlapečka, spory se táhli skoro půl roku, než jsme se domluvili...nakonec přistoupil na rozvod dohodou, kluk je v mé péči, ale byl to boj, nejdřív taky vyhrožoval, jak si ho vezme do péče on a jak má právníky, pak zase se střídavkou, s čímž jsem ho poslala někam...nakonec má styk dohodou. Většinou straší, ale pak skutek utek, ale nevim, neznám Tvého ex..

  • můžete udělat i dohodu přes OSPOD a jet podle ní, já měla vše řešené soudně, ex se projevil jako naprostý idiot a soudní úprava styku u rok a půl starého dítka byla u nás takováto: út, čt (každý týden) 2 hodiny odpoledne (čas stanoven po svačině a spaní a před večeří a koupáním) a každý druhý víkend so, ne 2 hodiny dopoledne, zatím vše za přítomnosti matky, což ex velice těžce nese. Ex s prckem nic nezvládá, malý ho zase až tak moc nebere, stále to někde dře, na sociálce a na soudech jsem velice často, už si podal i několik předběžných opatření, vyhrožuje střídavkou, Štrasburkem...já ho zase posílám k psychiatrovi, ať už se sebou začne něco dělat. Teď se malý cukl a je s ním při návštěvách otce problém, začal se počůrávat a ex si podal na soud ani ne po půl roce na změnu úpravu styku a žádá vydatné rozšíření. Zřejmě nás oba dva čekají psychotesty a rozhodnutí, kdo je způsobilejší dítko vychovávat.

  • OSPOD se vás bude snažit tlačit k domluvě ještě před soudem, nebo alespoň já jsem to tak měla. Bývalý si chtěl za každou cenu prosadit střídavku, ale na tu jsem já nechtěla za žádnou cenu přistoupit. Nakonec jsme se stejně pořádně nedoumluvili, tak nám soud nakonec určil znalecký posudek z něhož vyšlo najevo, že by děti bylo lépe svěřit do péče mě. Nakonec to tak dopadlo, ale bylo to pro včechny velmi náročné a táhlo se to. Takže ti radím - pokud možno se alespoň trochu domluvit, bylo by to pro všechny lepší. Kdyby to ale nešlo, tak myslím, že se nemusíš bát, protože 1,5l staré dítko potřebuje v první řadě přece jenom matku. Otci vymezí pravděpodobně návštěvy s malou. Jde o to jestli se s tím spokojí a nebude - jak říkala naše paní z Ospodu vys..at dál. Pořiď si právníka - je to pak z mého pohledu snazší. Držím palce ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist