rodinne trampoty

Otázku položila: Anonymní uživatelka #316767 21.8.2023 22:48

Dobry den,asi to sem zrovna moc nepatri,ale uz nevim kudy kam.
Pred 5 lety jsme dostali darem od otce kazda pulku baraku.Jenze nejde o 2 samostatne jednotky,ale o barak,kde je 6 mistnosti +1 koupelna se zachodem. Ja s rodinou tedy obyvame 3 mistnosti a v segrine 3 je otec.
Pred 2 lety bylo kvuli havarijnimu stavu (to napsal topenar) treba udelat nove topeni a tim vse zacalo a nebere to konce 😩
Dala jsem segre na vyber,ze budto pojedeme s financema napul a udela se cely barak nebo kdyz nic neda,udelam jen svou pulku.Rekla,ze je blbost,abychom si kazda zvlast delala topeni,ze na to ani nema cas neco zarizovat,ze to mam udelat,ze mi dle faktury da polovinu penez.
Ale kdyz prislo k placeni,zacalo peklo. Vyhrozovala mi,ze me da k soudu,ze jsem bez jejiho svoleni vnikla do jejiho majetku a provadela upravy,a ze po me jeste muze chtit,abych uvedla vse do puvodniho stavu- proste vymontovat to nove topeni,vratit to stare(ktere uz bylo ve srotu,ta firma ho sama odvezla i s trubkama) .
Prestala jsem s ni uplne komunikivat,proste neexistovala pro me 2 roky.Az do dneska,kdy mi prisla sms,ze ji tata rikal,ze jsem si stezovala,ze platim barak sama,co kecam,ze to neni pravda,ze kazdy rok plati 280 kc v kvetnu,tak jsem ji odepsala,ze to je dan z nemovitosti ne pojisteni baraku,to ze je cca 6000 kc. Odpovedela,ze kdyz s ni nekomunikuju,jak muze vedet,ze neco takoveho platim.Tak jsem ji odepsala,co mi bylo platne s ni komunikovat ohledne vymeny topeni,kdyz ve finale jsem stejne prisla o 50 tisic.Ona na to, co po ni chci platit,kdyz uzivam i jeji mistnosti.Jake tve mistnosti pouzivam? Pouze kuchyn a to jen o vikendech,kdyz jsme vsichni doma.A tu kuchyn pouzivam pouze proto,zes mi rekla,na co budeme kupovat my i tata nove vybaveni,kdyz tam kuchyne vybavena je a muzeme ji pouzivat i nadale oba.A dama mi odepsala tohle : Je jedno jestli uzivas to nebo to. Mas idealni polovinu z kazde mistnosti. A z te udealni poloviny mi mas davat najemne kdyz ja tam nebydlim. Takze.... Za tu dobu co to je na nas napsane je to uz dost velka castka,takze uz mas zaplacene to tve nove topeni a za zbyle penize z najmu,ktery si mi neplatila muzes udelat i strechu a vse co je jeste zapotrebi. A nehodlam to uz s tebou resit.
Tak se chci zeptat,ma pravdu?? Jo kdybych pouzivala cely dum ok beru to,ze by chtela najem,ale na nicem takovem jsme se nedomluvili.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • rozhodně pravdu nemá. ale tohle je záležitost na právníka.
    hlavním problémem je tento danajský dar. jsou věci, které jsou nezbytnou součástí péče o dům, a pokud se tomu vaše sestra vyhýbá tak je to i napadnutelné u soudu. rozhodně schovávejte faktury atd za opravy. pokud totiž něco bylov havarijním stavu tak v rámci zachování nejen hodnoty nemovitosti ale i toho, aby dům nespadl na hlavu, je potřeba o něj pečovaat a to poměrem který vyplývá z vlastnických práv.
    osobně - snažila bych se spíš nemovitost prodata peníze rozdělit než žít taktoa strachovats e jak to dále bude.

  • Nechte se vyplatit a bydlete jinde. Teď je moderní pohrozit prodejem části domu spekulantům, kteří chtějí nastěhovat nepřizpůsobivé.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist