rodice me nechteji pustit aby se sla lecit.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #77557 1.11.2012 11:50

Dobrý den mam taky problém jsem postižená nemužu chosit chcu se jit lečit a naši mě nikde nechcu pustit jednou sem byla v rehabil.ustavu chuchelna přijela sem po par měsich domu. mame strašně protivneho tatu ktery mi vše zakazujé nic tu nesmim a mama mu nesmi odmluvit jinak by dostala vyprask. tata je rom a matka bilá. jak se chcu jit polečit tata řikal že už mě nikde nikdy nepusti,mě jé 31.let a mě už taky život nebaví nic tu nemužu všecko mi zakazuju ani seznamit se s chlapem nemužu.Poradte co mam dělat? přišti tyden ve čtvrtek ma přid socialka tak nevím zda jim to mužu řict strašně se nam tu s mamou těžko žije. za odpověd dik.8-.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1) sociálce to řekni a zeptej se, jak by ti mohli pomoct... Třeba by šlo se odstěhovat do azylového domu, nějakého chráněného bydlení apod. Je také možné, že bys dostala příspěvek na bydlení a s invalidním důchodem a možnými dalšími příspěvky bys mohla žít i sama.
    2) je ti 31 a otec ti nemá co zakazovat. Jsi svéprávná, ne?
    3) chceš-li se jít léčit, tak jdi! Pokud táta mámu bije, tak by máma na něj měla podat trestní oznámení. Můžou ho vykázat na pár dní z domu, můzou ho také zavřít, jistě by se vám ulevilo.
    Držím palce!

  • nepsala jsi sem už opakovaně? Myslím, že se nic jiného nedá poradit, než to řešit přes sociálku, případně tvého ošetřujícího lékaře. Internet máš, spoustu informací si můžeš najít i tam, včetně kontaktu na patřičná místa. Pokud jsi svéprávná, rozhoduješ se sama za sebe. Rodičům nejspíš vyhovuje, že jsi doma a mají tak nejspíš skrz tebe i nějaké ty dávky navíc, ale pokud se rozhodneš, že se chceš jít léčit a budeš k tomu mít i patřičnou indikaci, tak s tím rodiče nic moc nenadělají, když to budeš chtít udělat, tak to udělej.

  • Plně souhlasím s nani77,držím palce.Hlavně to řeš!

  • ahoj, už tu píšeš možná potřetí totéž.je mi tě upřmně líto a přeju ti aby se ti žilo lépe... sociálce bych to řekla. tak s nimi nežij, zkus odejít, i kdyby to nějakého ústavu, nebo co já vím, jdi pryč od nich, postav se na vlastní nohy.

  • Plně souhlasím s odpověďmi výše. Rozhodně sociálka má větší přehled o tom, jak by se ti dalo pomoci. A aby to bylo i trvalé. Fungují azylové domy, které by tě mohli přijmout na dobu, než si najdeš něco jiného - vlastního, třeba i s přítelem, kterého bys měla šanci najít. Co se týče maminky, to ONA musí udělat první krok. Jít po nějakém napadnutí od tvého otce do nemocnice pro potvrzení, že jí opravdu ublížil. S tím pak na Policii. Ta by ho mohla vykázat z domu, popřípadě učinit jiné kroky. Ale možnosti jsou. Chce to jen sebrat trošku odvahy a udělat ten první krok k tomu, aby ses / jste se měli líp. Hodně štěstí přeji. :-)

  • inthense1.11.2012 12:22

    ahoj,urcite to socialce rekni.nenech si to libit a mamce to taky pomuze.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist