rakovina delozniho cipku-ockovani

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26632 17.2.2011 16:55

dobre den chtela bych se zeptat na ockovani delozniho cipku..nevim zda po tom co jsem mela jiz 2 sexualni pratnery z toho jednoho ktery nemel nikdy divku a druheho co pichal s oprvadu hodne holkama :/ zda mne ochrani i prez to ockovani..bohuzel nemam penize a otec mi rekne ze si na to mam nasetrit a jedna davka stoji 3000.. kde to mam vzit... ale to do toho nepletme... nevim jak moc mne to ochrani ... zda alepson na 80 % nebo mene... dekuji za jakokoliv odpoved..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl17.2.2011 17:06

    Pokud je dívka panna tak očkování cenu má, pokud není tak nevím, no. POkud Ti nejdřív gyn. udělá vyšetření a zjistí že jsi v pohodě, tak pak se domluv s ním i přesto, že sexuálně žiješ, jestli to očkování ano či ne. Pokud něco najde, tak očkování je zbytečné. A myslím že pokud něco zjisti tak ani očkování se neprovádí.

  • Ahoj, tak mě bylo 28, když mi to lékař doporučil. Samozřejmě už jsem sexuální život měla. Předtím jsem postoupila operaci čípku kvůli špatným výsledkům cytologie. Půl roku po operaci jsem měla zase horší výsledky a doktor vysloveně řekl, že buď doporučuje očkování (v Evropě se očkují i starší a jsou s tím dobré výsledky) nebo půjdu za rok znovu na operaci. Já už to placené pojišťovnou neměla, ale šla jsem do toho. Od té doby mám cytologii 1, což jsem nikdy předtím neměla, výtoky jsou méně časté, pomáhá to i před genitálními bradavicemi a navíc to snižuje riziko vzniku genetické poruchy u mimča. Peněz nelituju, ale pálka je to šílená.

  • ahojky taky jsem se kdysy chtela nechat ockovat, ale muj gyndar mi rekl ze pokud uz sexualne ziju....ze v mem pripade je to zbytecne....ze se to proplaci u divek co jsou panny...a dokonce myslim ze neco hradi i pojistovna:-)

  • Moje kamarádka žije sexuální životem již dlouho a nechala se očkovat v 21 letech.. co já tuším tak dělájí nějaký test na virus HPV a když je to ok, tak očkování má cenu. Jinak do konce roku to bylo tak, že jí jednu dávku zaplatila pojištovna.

  • Ahoj! Očkování proti rakovině děložního čípku je vlastně očkování proti virové infekci tzv. HPV. Na trhu jsou dvě varianty očkování- jedna chrání proti nejčastějším původcům rakoviny děl. čípku, druhá navíc ještě proti původcům genitálních bradavic. Kromě toho by měla být u obou i zkřížená imunizace proti dalším typům HPV.
    V průběhu života se většina žen setká s nějakým typem HPV infekce, ovšem neznamená to, že každá onemocní rakovinou děložního čípku. Očkování je proto doporučováno především dívkám před začátkem sexuálního života. Ovšem už delší dobu probíhají studie účinnosti očkování u žen až do 45 let věku(možná i více)(je ale otázkou do jaké míry je to zásluhou farmaceutických firem, které by potom měli vyšší bdyt a tím pádem i zisk- ale to by bylo na jinou diskuzi).
    Lékař ti samozřejmě může udělat testy, zda-li si se už setkala s HPV infekcí, ovšem i toto vyšetření se platí. Ovšem i v případě, že ano, mohla by tě vakcína ochránit před dalšími typy HPV. Druhá věc jsou samozřejmě finance, protože je to opravdu "drahá sranda". Co jsem se tak dívala třeba u VZP, tak přispívá jen u dívek do 18 let.
    Takže určitě bych to nebrala tak, že pokud už máš za sebou nějaké sexuální zkušenosti, není pro tebe očkování vhodné.

  • Já byla na tomhle očkování mezi 17. a 18. rokem, chodí se nějak po třech měsících, panna jsem už nebyla a přesto mi to gynekoložka doporučila. Měla jsem to tak, že to těch 18 mi z každé té dávky hradila určitou částku pojišťovna, ale všechno to nebylo.

  • Pokud vim, tak na to ockování nechodí jenom holky co nemely jeste pohlavni styk. Ja jsem se osobne sama chtela nechat ockovat, protože kdyby me to melo ochranit pred jednim typem tak by to za to stalo, jenze mi to doktor nedoporucil jelikoz jsme se snazili o mimi, to je ale jina situace. Být tebou urcite bych na to sla, dávaji se tri dávky a taky myslim ze byla akce 2 plus jedna zdarma, takze by te to vyslo cca na sest tisic, kdyby na to jeste neco prispela pojistovna, tak by te to zas na tolik nevyslo. Ja zastavam nazor, ze pokud je clovek mlady, investice do zdravi se ti vrati!!!!

  • mě gynekolog objevil nějaké změny na čípku..které nechtěly zmizet, takže jsem 3krát za sebou měla špatnou cyto...domluvili jsem se na tom, že zkusíme očkování, jestli mi na to nepomohlo...v 18 jesm se nechala oočkovat i přesto, že jsem už dávno nebyla panna a měla jsem hodně sexualních partnerů...a očkování mi pomohlo..od té doby jsem zcela v pořádku...takže já s tím mám jen dobré zkušenosti a investice se vyplatila...já jsem u VOZP a to přispívá myslím 3000,- pokud očkování dokončíš do 18 let což je i den před 19.narozeninama...takto jsem to měla i já...ale pojišťovna to proplatí až když to celý zaplatíš..ale VZP to má myslím jinak..ta dává 1000,-jako kupon ještě před očkováním myslím....

  • Dobrý den, uvažujeme o očkování proti RDČ - vzp má akci do konce roku, stihneme to ještě, nevíte?Dobrá tisíckovka o pojišťovny.....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist