půl roku po porodu do nemocnice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23190 10.5.2012 18:27

maminky, dozvěděla jsem se, že mám půl roku po porodu velkou cystu, takže musím na pár dní do nemocnice na laparoskopický zákrok. jsem z toho špatná, malou kojím, a takto ji budu muset odstavit, není v mých silách kromě kojení odsát tolik mléka, aby ji doma manžel dokrmoval ze zásob :-(. nenpadá mě vůbec žádné řešení, a samozřejmě se i bojím... prosím nemáte podobnou zkušenost, že jste od malého miminka musely jít ležet do nemocnice? jak jste to všechno zvládli? děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A nemohla bys tam mít malou u sebe? Případně vozit na kojení, ale to je dost často, tak by to bylo už asi komplikovanější...

  • Taky bych se poptala, jestli není možné si ji vzít se sebou. Samozřejmě v den zákroku by ji manžel musel obstarat a nakrmit odstříkaným. Ale na předoperační den a den po operaci bych se zkusila poptat.

  • kamarádka byla na operaci s kýlou a malého mohla mít u sebe, místo na chirurgii ji chtěli dát na gynekologii. Nakonec to vyřešili tak, že ona byla v nemocnici a tatínek se o maléhjo staral a byl domluvený se sestřičkami, že bude malého co 3 hodiny vozit na kojení a to i v noci a zvládli to bezvadně.

  • Určitě se dá dohodnout, že by měla malou u sebe. Samozřejmě ne hned po operaci. Přeci jen budeš na gynekologii a při anestezii se dají použít i rychle odbouratelná uspávadla. Jen to s doktorama domluv. Ono to pojišťovně nic neudělá, když zacáluje holt dražší uspávadla pro kojící maminku, když pak bude kojené děťátko spokojené, kojené a zdravé ;-)

  • Borlova10.5.2012 22:41

    Ahoj, já byla cca 2,5 měsíce po porodu v nemocnici, protože my zjistili, že ve mě zůstal zbytek plodovýho obalu. Měla jsem jít jen na výškrab, což by bylo v pohodě. Jenže nastala komplikace museli mi udělat laparoskopii a tak jsem skončila na Jipce. Přítel si vzal ošetřovačku na malýho a nasadili jsme Nutrilon z lahvičky. Mě si tam chtěli nechat min. 4 dny, ale kuli kojení mě pustili druhý den. Každý 4 hodiny mi sestřičky půjčovali odsávačku a já odsávala, abych neztratila mlíčko. Nejdřív to moc nešlo,měla jsem podrážděný nerv kolem klíční kosti, ale pak se za podpory sestřiček podařilo. Malý pak v pohodě zase přešel na mlíčko:-) Pár dní měl se mnou přítel ještě ošetřovačku, protože jsem nesměla malýho tahat, tak mi ho musel přikládat. Neboj, to zvládneš. Těch pár dní Nutrilonu nevadí. Hlavně ale musíš odsávat mlíčko, abys ho neztratila. Určitě se taky v nemocnici domluvíš a budou ti pujčovat tu jejich odsávačku. Občas pro to manžel může zajet a dokrmovat i mlíčkem z lahve. Chce to ale dobrý lahvičky, aby pak zase v pohodě přešel na tvoje prso.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist