psycholog + spatna nalada

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44649 4.9.2011 10:03

Ahoj holciny, mela bych takovy dotaz.. Poslednich par mesicu mam hroznou naladu, stres, porad mam o neco strach, spatna nalada, ani si nepamatuju, kdy jsem se naposled poradne zasmala.. Poslednich par tydnu to sklouzava az do depresi rekla bych. Zacala jsem uvazovat i o navsteve psychologa a premyslela jsem nad tim, jak se vlastne takovy psycholog bere.. Jako jestli tam prijdu treba i ambulantne, dam mu 30 Kc, on me nejak vysetri, vyslechne atd. a nebo se mu plati za nejaka sezeni? A kolik to tak muze stat? A jak to vubec probiha takova navsteva u psychologa? Dale jsem se chtela zeptat, zda neznate nejake prirodni pripravky, bylinky, vitaminy, proste neco volne dostupneho na povzbuzeni nalady.. Mozna bych radeji vyzkousela toto, nez navstevu psychologa. Dekuji vsem za rady a prispevky..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Spíše bych zkusila nějakého psychoterapeuta než psychologa. Je to takové komerčnější, ale vím o řadě lidí, kterým to pomohlo. Nešlo o to, že by byli psychicky nemocní, ale prostě se jim to najednou nakupilo a potřebovali to s někým probrat a setřídit (v dnešní době nic neobvyklého). Dobré zkušenosti jsem slyšela taky o studiu HEDIS (Brno) - ryze přírodní postupy, práce s energií, reiki apod., ale hlavně výborné výsledky.

  • Simone4.9.2011 11:10

    To vypadá na deprese, takže si myslím, že psycholog je dobrá volba. Vyber si nějakého psychologa (lepší je, když ti ho někdo doporučí) a k němu pak zajdi. On si pak s tebou bude povídat, aby zjistil příčinu tvých potíží, možná ti udělá nějaké testy apod. a taky tě bude zvát na sezení, dokud se tvůj problém nevyřeší. A pokud bys nechtěla psychologa, tak psychoterapeut taky není špatný, ale za něj už se platí (většinou od 400 Kč za sezení; záleží i podle města apod.). Jinak z bylinek doporučuji třezalku tečkovanou (čaj nebo tablety), ale ta začne působit až po 14 dnech pravidleného užívání a navíc je jen na mírné úzkosti, takže nevím, zda ti zabere. Ale určitě neuškodí :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist