psychika - přírodní léky, cvičení..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270833 28.1.2020 13:56

ahoj,
již dříve jsem měla slabou psychiku, stačilo mi málo a byla jsem hned rozhozená, ubrečená.. časem se to zlepšilo, a objevilo se to jen ve vypjatých situacích.
Ted jsem v náročném období, před půl rokem porod, řešení bydlení , zdravotní problémy v rodině, svatba, a už je toho na mě trošku moc.
Mám obrovskou podporu v rodině, ale bohužel to nestačí.
Budím se v noci a klepu se, nervy pracují naplno. Když mám jít k doktoru nebo někam kam obvykle nechodím, střeva mě ničí.. a pak se začínám točit v kruhu.. nemůžu spát, pak ani jíst, proto je mi hůř a z toho se taky špatně jí.. pak začíná zlobit i žaludek...
Tak jsem se chtela zeptat, zvažuji sice nad psychologem ale spíše jako poslední možnost, už kvůli dítěti se chci dát dohromady . Nemáte někdo podobné problémy nebo zkušenost? Třeba jestli nezabraly nějaké přírodní léky, homeopatika..? Nebo stačilo jen cvičení ? Uvítám jakoukoli radu.. vypovídat se z toho všeho můžu vždy rodině ale stejně nejsem v pořádku..
Díky za jakoukoli radu na vyrovnání psychiky, díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V tomto pripade bych asi zvolila odbornika, kdyz uz nezabira ani vypovidani se rodine nebo nejaka cinnost. Neboj se zajit k psychologovi ci psychiatrovi, ja osobne chodim k psychiatricce od porodu, ale s tim ze si jenom povidame, zadne leky mi necpe. A situacr se zlepsila.

  • martinna1428.1.2020 19:51

    Doporučila bych vám navštívit psychoterapeuta (vystudovaný psycholog, který má navíc výcvik v psychoterapii a může tedy nabízet psychoterapii). Podpora rodiny je velmi cenná, ale jsou chvíle, kdy bohužel nestačí. A od toho jsme tady my, psychologové. Mrzí mě, čím si teď procházíte, zároveň vás moc obdivuji, že uvažujete o tom, že s tím vším chcete začít pracovat. Navštívit psychologa není ostuda, může vám to pomoci ulehčit trápení v situacích, kdy je na to člověk sám, byť má kolem sebe třeba celou rodinu. Moc vám držím palce, ať je to brzy alespoň o kousek lepší. :)

  • Jsem na tom docela dost podobně a sama už nevím jak s toho ven. Včera jsem absolvovala první návštěvu u psychiatra.

  • Pokud je návštěva odborníka na posledním míste, zkusila bych L-tryptofan v kombinaci s vitaminem b6. K tomu kozlík lékařský. Sama se teď potykam s podobnými problémy a kozlík mi k lepšímu spánku dopomáhá. L-tryptofan mám objednaný. Zkus nastudovat a rozhodnout se. Drž se!

  • Na psychiku mi moc pomohla regresni terapie

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist