prvotrimestrální screening

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36145 6.5.2011 17:18

Ahoj holky.
Prosím vás, četla jsem samozřejmě na toto téma článek v místní encyklopedii, ale zajímalo by mě, jak dlouho se čeká na výsledky těch genetických testů? Mám z toho docela strach, jsem teď v 5tt, takže mám ještě 5týdnů čas. Ale ty budou teda nekonečné. Měly jste taky takový strach z genetiky?
Těhu průkazka se vystavuje až po těchto testech?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, třeba v Brně se to dělá jinak. Krev i ten ultrazvuk se dělá v jeden den a ten stejný den ti i zavolají výsledky!!! A moc doporučuji, vůbec jsem strach neměla, protože jsem věděla, že je spolehlivější ten NT+ ve 12. týdnu než tripple testy v 16. týdnu! Navíc to byl první ultrazvuk, který viděl i manžel a dokonce nám řekli i pohlaví, i když samozřejmě ještě ne na 100 %... Byla jsem na Veveří v Centru prenatální diagnostiky a platila jsem 1450 Kč.
    Jinak průkazku dává každá doktorka asi jinak. Já ji dostala hodně brzy.

  • dennytesarova6.5.2011 17:31

    Ahoj, já už mám krev za sebou a za 2 týdny jdu na UTZ. Myslím, že výsledky ti řeknou přímo tam. Strach to mám, ale pořád se uklidňuju, že to bude Ok. A průkazku ještě nemám, jsem 10+6 , dr mi ji dá až na další kontrole. Když jsem tam byla naposledy, tak mi ji chtěla vystavit, ale pak řekla že raději počkáme. Mám syndrom mizejícího dvojčete, tak si myslím, že až bude vše ok, tak mi ji dá. Neboj vše bude OK, přeji krásné těhulkování, já si zatim užívám, až na ranní nevolnosti:)))

  • Těhu průkazku ti vystaví doktor, až uzná za vhodné, většinou ji vystavuje v 2. trimestru :)

  • ahoj holky :-) já jsem teď v 16. týdnu, ze screeningu neměl strach, zbytečně se nenervuj. Nejdříve se po 10. týdnu bere krev na testy, pak asi 3 týdny potom se jde na lepší ultrazvuk kde uvidíš krásně miminko jak vyrostlo jak se hýbe a doktor ti hned na to dá výsledky jak toho ultrazvuku - skrz který kouká na mimčo jestli má všechno tam kde má být, tak jsou tam výsledky celkové i z krve. Já jsem udělala akorát chybu že se mi na jeden stejný den sešla běžná gyn. kontrola i tento screening - takže nejdřív prohlídka zevnitř UTZ, a pak vnějším UTZ - a tento lepší UTZ trvá až půl hodiny - takže potom jsem tři dny špinila, první dokonce trochu zakrvácela, takže doporučuju hlavně být v klidu, a mít jen jednu kontrolu za den ;-) jo a ranní nevolnosti většinou přecházejí mezi 14-16 týdnem - mě je právě už zhruba něco přes týden konečně dobře a nezvracím ;-) držím palce všem ;-)

  • kolem 10 tt mi brali krev a za cca tři týdny sem šla na utz , kde sem se dozvěděla výsledky z krve. Dopadlo to naštěstí OK, ale být to dnes, tak se dr. zeptám, zda by mi dali vědět, kdyby dopadla krev blbě. U mojeho dr. trvají výsledky 10 pracovních dnů - jak mi bylo řečeno.

  • ahojky, me teda krev brali jak se zjistuje aids,krevni skupina, ......nejak kolem 8 tydne myslim a na ultrazvuk jsem sla presne ve 12tt(delali mi vnitrni) a tam mi hned po tom ultrazvuku rekli, ze je to ok. A tehu prukazku mi dali pri srdecni akci v 5tt. Prukazky davaji jak kdo, nekdo dava az na konci prvnoho trimestru,nekdo pri srdecni akci a nekteri lekari jak uznaji za vhodne. Kazdopadne se nemas ceho bat a ani se nestresuj, opravdu neni proc, dopadne to dobre,uvidis. Uzivej si tehulkovani a preju hodne zdravicka prckovi :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist