první návštěva u gynekologa

Otázku položila: Bývalá uživatelka #55521 5.1.2013 21:17

ahoj prosím poradtě pozítří mám jít porpvé ke gynekologovi a mám z toho příšernej strach. Můžete mi vystvětlit, co všechno mi bude dělat, když jsem ještě panna, protože na netu píše každý něco úplně jiného a já nevím, čemu mám věřit. Někdo říká, že mi udělá jenom ultrazvuk přes břicho, a mě zajímá, jestli je nějaká šance, že se nebudu muset svléknout do ''naha'' ?? Že mě vyšetří jenom přes břicho. Prosím poradtě mi at vím alespon trochu, do čeho jdu. Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, taky jsem měla strach z návštěvy, tak jsem to odkládala a šla jsem tam poprvé až ve 22 letech. :-(
    Také jsem byla panna, svlékla jsem si kalhoty a ponožky, vršek jsem měla na sobě.
    Přes konečník mě nevyšetřovala (píše se, že panny se tak vyšetřují), jen se "podívala", tak aby nepronikla dozadu a pohmatem na podbřišku mě zkoumala. Pak jsem si lehla na lehátko a dělala mě ultrazvuk.
    To bylo vše, moc jsem se bála, proto jsem to odkládala a nakonec jsem zjistila, že to tak hrozný nebylo, dalo se to přežít!

  • Svléknout se budeš muset a nic na tom není, gynekolog vidí každý den takových žen mraky. A určitě to nebolí!! Podle mě ti prohmatá břicho, možná vyšetří přes konečník, možná normálně a udělá ti ultrazvuk. To je vše...

  • :) Záleží taky na doktoru. Mě dělala doktorka pouze prohmat přes břicho a ultrazvuk. Někoho prý vyšetřovali přes konečník. Někoho opatrně vnitřně. Jak tam přijdeš, tak se té doktorky zeptej rovnou, ať víš na čem seš a když se ti něco nebude líbit, tak se to neboj říct. Zkus poprosit, jestli by ti nemohla udělat jen ultrazvuk, že se vaginálně bojíš, jelikož jsi panna a přes konečník nechceš. Třeba s ní bude řeč. :-) V nejhorším můžeš z ordinace utéct. :D Ale k tomu snad nedojde. Nemusíš se bát ani stydět, doktor neuvidí nic, co by ještě neviděl a je zvyklý a profesionál. A dřív nebo později se stejně budeš muset svléknout. Jestli nechceš úplně donaha, tak si sebou vem sukni, za paravanem se vyslečeš, navlékneš sukni a na koze jen roztáhneš nohy, budeš se určitě cítit líp. :) Ale určitě se ničeho neboj, přežili jsme to všechny.

  • Většinou má doktor kabinku, tam přijdeš, převlečeš si sukni nebo šaty, sundáš si kalhotky, já většinouberu ještě vlhčené ubrousky a celou si ji utřu.
    Poprvé s Tebou sestřička sepíše anamnézu. Tvou, i rodinou, měla by Tě zvážit, změřit Ti tlak. A pak jdeš k lékaři. Ten si s Tebou promluví a pak pravděpodobně vyšetří. A opravdu se říká, že panny se vyšetřují přes konečník, ale to záleží doktro od doktora ;) a určitě se nestyď ;)
    A ještě mi třeba ten doktor při vyšetření říkal, co přesně dělá nebo spíš co bude dělat a tak ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist