prskání u příkrmu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33270 12.10.2011 10:04

prosím poraďte..malý má půl roku a příkrmy mu chutnají, sní vždy vše a občas se i dožaduje nášupu..jenže se ted poslední 2 týdny naučil do jídla na lžičce foukat..takovy to bzzz do jídla, takže jogurt, kaše, polévka (vše co je malinko méně tužší, lítá všude kolem). Jak jej to odnaučit?
Ted s každou lžičkou říkám "AAA Ham", on otevře pusinu a je to tam, jenže poslední 2 týdny vážně zvládne do každé druhé lžičky fouknout, to pak řeknu nahlas ne a zamračim se (zatim to ale nepomáhá, naopak mám pocit, že jej to baví o to víc - z andílka se mi stává satánek).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • malej mi to dělával taky. Zjistil, co jde s pusinkou dělat a bavilo ho to. Chce to hodně trpělivosti, časem ho to omrzí a bude zase papat normálně,neboj.

  • ja bych připojila jeden dotaz, jestli se nebudete zlobit, malé bude ted 5 měsíců tak jsme včera chtěli začít dávat na noc kaši lžíčkou z misky ale strašně u toho brečela vůbec kaši nechce, nakonec zase dostala lahev s mlíčkem a pak jsem do ní dostala asi 3 malinkatý lžičky kaše, nemůžete mi poradit jak s tímhle začít? nebo mám kaši udělat řídkou a dávat z lahve? díky

  • syn dělá s jídlem blbiny když je už dost zasycený, když má hlad tak baští pěkně

  • micika12.10.2011 19:00

    He to je jako u nás :-) cca kolem sedmého měsíce dělas s jídlem neuvěřitelný kusy :-) a to je jedlůík,jak vidí že chystám už huláká,a se lžičkama se nesmím zdržovat,musí to lítat, ale měl období že jak se naučil dělat pusinou brr a různě prskat s pomocí jazyka a rtů. Bavil se tím celé dny..no a ani při jídle nevynechal..říkala sem že máme doma rozprašovač :-D takže jste na tom ještě dobře,když ti to "jen" zfoukává ze lžičky...můj si to nechá dát do pusinky,a pěkně plnou..no a bak začne zběsile prskat a já to mám až na brejlích a prostě všude :-Dmno ale ted už je mu 8měsíců a udělá to málokdy a ještě ne už s takovou razancí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist