prosím o radu jak na vzteklé dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52134 8.2.2012 15:33

holky potřebuju se tady vypsat a zaroven vas prosim o radu, muj syn /za 2 mesice/ 3 roky je uz posledni dobou vazne nesnesitelny, trva to cca pul roku, porad se jen vzteka, krici, beha, rve, vytlacuje brek, fnuka, neposloucha nikoho, odmlouva,vysmiva se mi primo do obliceje a ja nevim vazne co s tim, nejprve jsem se to jeho vztekani snazila ho uklidnit,pak mi kamaradka poradila, dat ho do jeho pokoje a az se uklidni tak at prijde, nepomaha,vzteka se tam jeste vic,nekolikrat se i pozvracel jak jecel, no hruza,pripadam si jak neschopna matka ktera nezvlada sve dite,ja uz nevim jak na nej,jak neni po jeho,hystericke sceny,vztekani,nejvic me stve jak se mi vysmiva do obleceji,ja mu nadavam a on se mi proste jen tak vysmeje a to ma 3 roky,proboha co bude delat za par let?natahne mi jednu?uz nevim co s nim,telesne tresty nepomahaji,kdyz tak jen na chvilku,vysvetlovani nezabira,prvne se snazim resit to v klidu ale kdyz vidim ze se mi vysmiva a ignoruje me,neposlechne,tak mi nekdy ujedou nervy a neovladam se..poradte mi co s nim,navic je s nim tezka domluva,jeste nemluvi,jen neco,a mluvi tou svou reci...a to ma jit za 2 mesice do skolky,chudaci ucitelky,bojim se kazdodennich stiznosti na nej,a ostudu kterou bude delat...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My máme tohle doma za sebou, asi ve stejnou dobu - než bylo malé 3 roky a pravda je, že to trvalo také asi půl roku. Myslela jsem, že už půjdeme k dětskému psychologovi. Válela se mi po zemi vzteky po obchodech, po náměstí - hrůůůza. Pak jsem ale zatla zuby a nastavila tvrdý režim a hodně malou zaměstnávám, aby neměla čas na tyhle svoje výlevy. Opravdu hodně nám pomohlo plavání - ten přebytek energie prostě vydala do vody. A pak také chození venku - a tím myslím dlouhé chození a a hlavně žádná procházka, ale rychlá chůze, aby neměla čas na ty svoje alutrie. Ale je to o povaze také toho dítěte. Na každý pád pokud cítíš, že to nevzládneš, tak není na škodu se s někým poradit, to není ostuda, není to tvoje selhání, prostě žijeme v době, která je rychlejší, než ta , ve které jsme vyrůstali my a ty děti jsou dnes prostě rychlejší a vyspělejší společně s tou dobou. Nevím, zda v tom může být trochu hyperaktivity, ale každé malé dítě má svoji malou pubertu a musejí se s ní obě strany poprat.

  • Mám něco podobného za sebou-kluk 3,5 roku, řříká se tomu první puberta, dítě zkouší, co může a kam až rodiče povolí. Čím víc budeš křičet, nebo používání tělesných trestů nikam nevede,to díttě si vynucuje především pozornost a to za jakoukoliv cenu a i ta negativní, že se zlobíš a dáš mu na zadek mu dělá dobře. Já se prvotně snažila těmto situacím předcházet, ale když už k tomu došlo, nejúčinnější bylo si ho přestatt všímat. Prostě jsem odešla do jiné místnosti a nebyl, když to udělal na ulici, nechala ho být a lša jsem dál, sice krok sun krok-kvůli bezpečnosti, ale ignorovala ho. A do minuty byl klid, protože pochopil, že si nic nevynutí a tímhle způsobem už vůbec nic. Když naopak byl hodný a choval se vzorně, nešetřila jsem pochvalou....asi tak

  • Ahoj, já jsem vyslechla rozhovor u dětské lekařky jak radila mamině co dělat se vzteklím dítětem. Ten ji tedy házel i jídlo po zemi a nechtěl jíst. Ta byla z něho absolutně nešťastná i tam brečela.Tak rada lékařky - jak se začnne vztekat dát ho do vany a osprchovat studenou vodou. Prý drastické ale učinné. Tak je na Tobě jestli to uděláš ;-);-)

  • Ahoj, já mám doma chlapečka - v červnu mu budou 3 roky. Teď jsme cca 3 týdny doma - nejdříve spála a potom do toho neštovice, do teď byl jako andílek, ale co jsme doma, je jako vyměněný. Chce, abych se věnovala jen jemu ( asi viděl, že to jde, ptže když mu bylo při neštovicíh špatně /měl těžký průběh/, tak jsem si s ním jen hrála, ustupovala mu, jen aby mu bylo dobře), vzteká se, hází jídlem o zem, ale je fakt, že když na něj zvýším hlas, přestane. Teď už má neštovice na ústupu a nešetřím plácnutím po zadku nebo přes ruku. Určitě je důležité neustoupit a trvat na svém, za každou cenu - já vím, kecá se mi to, ale nedělej takové to - " no tak dobře, hraj si s tím, ale buď už hodný" - to dělávala má známá a následky katastrofální. Jednou jsem hlídala synovce, dostal amok - vztekací, tak jsem ho vzala, násilím ho dala do sprchy a lehce osprchla studenou vodou, najednou ticho a klepal se jako osyka.
    Myslím si, že je to jen nějaké období, které je přejde, drž se!

  • Ta sprcha zabírá a stačí jednou a pak už se s ní jen straší a mě se i osvěčílo, ale to už musela být fakt velká scéna i se zalíkáním a zvracením.
    nebo začít dělat to samé co dělá on. je pak tak v šoku, že přestane.
    Ingnorace taky zabírá, ale jen u některých a venku když začal tak já vzala věci a šla dál a nebo jsem rychle musela vymyslet něco co začnu jako že zkoumat, nahlas to hodně komentovat, děcka jsou zvědavá a většinou přestanou a jdou se podívat, co jsme objevili.
    Dělají to aby přitáhli pozornost. Přejde to :-)

  • Pročítám spoustu článků a diskusí na internetu. Chce se mi zvracet z návodů na výchovu dětí ! Chcete opravdu efektivní a účinný návod ? Shlédněte video ... https://www.facebook.com/pages/Naomi-Aldor-t-Josef-%C5%A0perling/2709910-53036731 Rodinné poradenství můžete objednávat na pepasancentrum.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist