procházky v mrazech z dvouměsíčním miminem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35211 8.12.2012 10:14

Ahoj holky,tak si jdu opět pro radu :) Našemu koblížkovi budou za týden 2 měsíce,chtěla jsem se zeptat,zda jste chodily na procházky s mímem i v -15C°? Ted' jsme se doléčili z nachlazení,máme ještě trochu rýmušu,ale jinak jsme zdravý.Snažím se aspon větrat,ale napadlo mě,zda by procházka v takové kose ublížila?Díky za rady/zkušenosti :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko8.12.2012 10:23

    S 2měs. dítkem bych šla max. do cca -5°C a nejdýl do hodiny se vrátit. Pořádně zachumlat, přes nos lehounce položit vlněnou šálku, ať nevdechuje přímo ten studený vzduch. V -15°C s tak malým mimčem bych to nezkoušela, mrazy jsou sice zdravé, ale tyto už vyloženě vysušují sliznice; navíc, když jste po nachlazení, bych si to odpustila a volila variantu zůstat doma při otevřeném okně.

  • Tak to bych teda nedělala, pokud si právě doléčila nemoc navíc. Já včera běžela večer v -10 na autobus a to jsem byla dobře oblečená a dneska jsem nemocná. Bolí mě v krku, hlava a je mi špatně od žaludku, nemůžu nic jíst ani. Takže u tahle malého mimča bych to fakt nedělala.

  • mám zimní dítě a ven jsem s ním při mrazech nechodila, stačilo pootevřít okno a měl to místo procházky venku. Mívala jsem doma i kočárek, tak jsme ho normálně oblékla, dala do fusaku, do kočárku a spinkal jako by byl venku.

  • Hajuško,já bych s Matyáškem šl.a ven třeba jen na půl hodinky max hodku pořádně,aby byl oblečený zschumlaný,namazat i tvářičky nějakým hydratačním krémem pro miminka,aby se mu nevysušili tvářičky.-To by jsi nešlA VEN JINAK VŮBEC A BUDE VĚTŠÍ ZIMA :-/.
    A jak říká moje babi někde ten kluk musí nasbírat trošku imunity,když není kojený.
    Vyloženě s miminkamase nesmí chodit ven max do -5 stupnů.

  • Děti do jednoho roku by měli chodit ven jen do -5, byly jsme u doktork, malému bylo tenkrát asi půl roku a byly ty šílený mrazi, tak mě sestra říkala, ať dáváme pozor, že si můžou popálit sliznice. takže záleží na tobě, když bylo tak -5,-6, tak jsme chodili jen na cvhilku, ale pokud byl větší mráz, tak jsme byli doma a spinkal u otevřeného okna. Vím, že je to opruz být celý den doma, ale zatím to jde, odpoledne bývá tepleji, myslím, že bude hůř.

  • Ahoj my jsme ted byli na 5ti měsíční kontrole a doktorka mě upozornila že nemám ze synem zbytečně chodit ven jak se teplota dostane pod 0..tak nevím já jen větrám 3x denně po 20 minutách a ven radši nejdeme jen v nejnutnějších případech...;-)

  • Já chodila, se staršíma dětma doma to ani snad nejde, pokud je člověk na děti sám, je samotné poslat nemohu, a miminko doma přece také nemohu nechat, ale jednalo se tak vždy max o 30 až 45 minut. Nosila jsem teda v šátku-úplně schované pod bundou, žádný problém nebyl, ale také jsem měla miminko přes zimu vždy starší (narozené v létě)-ve věku 5, 6 měsíců. Ale i kdyby to bylo miminko,ale i kdyby bylo mladší, situace stále stejná..

  • Do 3 měsíců jen do -5, kamarádcce řekla dr. do 5 měs. V -15 bych ho dala jen k otevřenýmu k oknu - oblečenýho jako na procházku - na chvíli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist