problém se školou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #126124 28.4.2014 7:23

Ahoj, omlouvám se nevím komu se svěřit. Rodiče nemám, aby mi poradili. Proto píšu sem. Můj problém začal před měsícem. Kašel rýma zelená byla jsem doma v teple a myslela že to přejde. Po týdnu šla k Dr. a dostala jsem vynadáno, že jdu pozdě. Poslala me na alergologii kde mě v prosinci před operaci náhodně testovali,protoze v odběru krvi jsem měla vysokou hodnotu. Vyšlo mi že jsem alergická na dřeviny, nikdy předtím jsem neměla alergii proto jsem to nijak neresila. Doktorka mi vynadala že to ale alergie a začínající astma. Nasadila mi léky jenže ty po týdnu nezabrali desloratadin tak po týdnu opět jiné léky.. Ty zabraly, jenže ke vsemu se mi udělal zánět v oku. Nosím jen čočky brýle nemám a protože mám -4,75 dioptrie bez čoček je ze me slepoun. Kapky a přešlo to po pár dnech. Pak jsme se školou jeli na výlet do přírody a druhý den ráno opět vytok z oka řezání v oku.. Už nevím co s tím pitomym zdravi mám delat. Do nové školy jsem prestoupila před 2 měsíci z toho tolik doma. Obor mam fyzicky náročný a nevím jak se dát dokupy nebo co s tím. Chudák pan třídní je už naštvaný, jenže co mám dělat? :( nechala jsem si od Dr. razítka do omluvnaku ale i tak. Jak teď ve skole vypadám? Nikdo v rodině alergii neměl tak nevím jak s timvsim mám bojovat, je to až otravne.
Děkuju moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Žes přišla s alergií pozdě je nesmysl (pokud jsi měla problém jen týden). Já jsem celoživotní alergik a astma se mi taky rozvinulo, protože jsem nevěděla, že jsem alergická na našeho kocoura, ale to trvalo pár let!! takže rozhodně ten týden ti nemohl nijak ublížit, to měla asi paní doktorka zrovna krámy.. ;-) Navíc zelená rýma není ani náhodou projev alergie, ale zánět nosohltanu, ale tak to už je jedno.
    Pokud máš takhle problémy, možná by to chtělo na nějaký čas brát léky na alergii denně, než se to srovná. ono to taky chvilku trvá, než se v těle vytvoří správná hladina antihistaminu, kterej tu alergii brzdí (klidně týden, takže to nezabírá hned, jako ibalgin)
    A asi bys měla zajít taky na alergologii, aby ti zjistili, na co jsi alergická a jak to řešit.

    co se týká čoček, moc si s tím nezahrávej a pořiď brýle - pokud máš v oku zánět (byť alergický), měla bys nechat oko odpočinout (alespoň na víkend). Nehledě na to, že většina kapek (včetně zmiňovaného Livostinu) se s čočkama nemá používat - máš je aspoň na 15 minut vyndat z oka ;-)
    Držím palce, ať se to vyřeší. Alergie je bohužel většinou doživotní záležitost, ale když si najdeš správné léky a naučíš se, jak se sebou zacházet, tak se s tim dá žít v pohodě, neboj ;-)

  • ty oči jsou asi i alergického původu - mohly by pomoci kapky Livostin (ty jsou i na projevy alergie amusím říct, že mně zabraly skvěle i když sem měla oční víčkooteklé).
    jinak asi antihistaminika při výletu do přírody. a s učitelem se domluvit. někdo je tvým zák.zástupcem, tak pomocí i jeho ;-)
    přeji brzké uzdravení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 702 odpovědí a 409 824 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist